Rubriek: Nieuwe Horeca

BlueBlood Restaurant in Den Haag  eerste Nederlandse ‘Authentic Peruvian Cuisine’

BlueBlood Restaurant kondigt met trots aan dat het het eerste Nederlandse restaurant is dat de officiële certificering “Authentic Peruvian Cuisine” heeft ontvangen, een prestigieuze erkenning toegekend door Universidad San Ignacio de Loyola (USIL), een van de meest gerenommeerde culinaire instituten van Peru, en Marca País, het nationale symbool van Peruaanse identiteit en cultuur.

Deze certificering wordt wereldwijd uitsluitend toegekend aan geselecteerde restaurants die de Peruaanse gastronomie behouden en promoten door middel van authentieke ingrediënten, traditionele kooktechnieken en respect voor Peru’s rijke culinaire erfgoed. Het staat niet alleen voor culinaire excellentie, maar ook voor een toewijding aan culturele authenticiteit en innovatie.

Chef de Cuisine Luis Rojas, geboren en getogen in Peru, is de creatieve kracht achter de Latijns-Amerikaans geïnspireerde gerechten van BlueBlood. Zijn expertise vormt een brug tussen de smaken van de traditionele Peruaanse en Nikkei-keuken, een unieke culinaire fusie die Peruaanse ingrediënten combineert met Japanse invloeden.

Levendige keuken

“Ik ben enorm trots om de Auténtica Cocina Peruana certificering te ontvangen,” zegt Chef Luis Rojas. “Voor mij gaat authentiek koken niet alleen over techniek, maar om het delen van de smaken en verhalen van Peru met de wereld. Elk gerecht dat ik creëer, is een uitnodiging om de levendige keuken van mijn land te ervaren.”

www.blueblood.nl