Rubriek: Diversen

Duurzame lijn eigentijdse kleding voor de horeca

Chaud Devant presenteert met de Recycled Chefwear collectie een duurzame lijn eigentijdse kleding voor de horeca. Het is een kledinglijn die gemaakt is van 100% gerecyclede materialen, waaronder oude koksbuizen en ander horecatextiel.

Chaud Devant streeft naar een steeds duurzamere bedrijfsvoering en de introductie van deze collectie past dan ook perfect in de missie de ecologische footprint te verminderen.

Gecertificeerde ateliers

CEO Greg de Jong is trots op deze volledig gerecyclede collectie: “Bij Chaud Devant verduurzamen wij onze werkwijze stap voor stap en maken we bewuste keuzes om steeds meer hoogwaardige, gerecyclede en ecologische materialen te gebruiken. Vanuit een duurzame gedachte produceerden we onze collecties altijd al in gecertificeerde ateliers in Europa. Met de introductie van Recylced Chefwear komt nu een langgekoesterde wens uit om ook de grondstoffen voor nieuw textiel te verduurzamen. Door middel van het inzamelen en recyclen van gebruikte horecakleding en ander textiel hebben we daar nu een oplossing voor gevonden.”

Recyclen

De Recycled Chefwear collectie bestaat uitsluitend uit hoogwaardig gerecyclede materialen. De nieuwe kledinglijn ontstaat door ingeleverd horeca textiel te vervezelen en te combineren met andere gerecyclede vezels. 15% van de uiteindelijke stof bestaat uit gerecycled horeca textiel, 52% uit gerecycled PET polyester en 33% uit gerecycled katoen.

De veelzijdige en circulaire collectie bestaat uit onder andere een witte koksbuis, schorten, sloven en T-shirts in een mooie blauw/grijze kleur met de naam blue mêlee. Met deze unieke kleur creëer je een stijlvolle look die perfect samengaat met andere items uit de collectie van Chaud Devant.

Chaud Devant ontwerpt al tientallen jaren vernieuwende kleding in verrassende designs voor de horeca. Eigentijdse en steeds nieuwe collecties die de passie voor het vak uitdragen. De artikelen uit de Recycled Chefwear collectie zijn vanaf september op voorraad.

Inzamelen

Oude koksbuizen, sloven en ander horecatextiel, zoals tafellinnen en keukendoeken, kunnen worden ingeleverd bij een van de verkooppunten. Deze inzamellocaties worden de komende maanden bekend gemaakt.  

www.chauddevant.com/nl/