Rubriek: Automatisering

Horecasoftware ontwikkelaar Horeko klaar voor groeispurt

Dankzij een investering van CNBB Venture Partners kunnen door Horeko, softwareontwikkelaar voor de horecabranche, nieuwe stappen worden gezet in productontwikkeling en professionalisering. CNBB ziet in Horeko een sterke speler in de horecabranche in Nederland en België.

Groeien naar een leidende positie in de horecasoftware

Het partnership met CNBB luidt de volgende fase van groei in voor Horeko. CNBB neemt een minderheidsbelang in Horeko en zal zich richten op strategische ondersteuning voor de volgende fase. “Horeko heeft een sterke positie opgebouwd in een markt waar veel aan het veranderen is”, zegt Lucas Brentjens, partner bij CNBB. “We geloven erin dat het bedrijf de toenemende vraag naar digitalisering kan invullen en hiermee leider kan worden in het horecasegment. We kijken ernaar uit om Horeko te ondersteunen bij het opschalen naar de volgende fase.”

Groot potentieel

Voor Horeko betekent dit dat ze de komende tijd een flinke slag zullen slaan op de gebieden van productontwikkeling, marketing en professionalisering. Marvin van Dongen, die het keukenmanagementsysteem van Horeko ooit op zijn studentenkamer bedacht en ontwikkelde, heeft vanaf het begin zijn kennis van software met enthousiasme voor de horecabranche gecombineerd: “De trend van professionalisering en automatisering heeft zich de afgelopen jaren voor onze ogen ontwikkeld. Met de support van CNBB kunnen we nu serieuze stappen maken die passen bij onze ambitie om hier verder op in te spelen en door te groeien. Ons potentieel is zeker groter dan de lage landen.”

Verandering in management

De investering door CNBB gaat gepaard met een wijziging in de manier waarop Horeko wordt geleid. Daan Stoter, sinds 2012 de commerciële kracht van Horeko, neemt eind dit jaar afscheid als commercieel directeur, waardoor Marvin van Dongen de algemene eindverantwoording krijgt.

Totaaloplossing voor de horeca

Horeko heeft in de voorbije tien jaar een sterke positie verworven als ontwikkelaar van software voor keukenmanagement en personeelsplanning, specifiek gericht op de horeca. De software is uitgegroeid tot een complete restaurant management oplossing waar meer dan 1.200 horecabedrijven dagelijks gebruik van maken. De cloud-based software in combinatie met eigen keukenschermen maakt het pakket toegankelijk en te personaliseren voor elke horecazaak. Van het lokale MKB zoals restaurants en grandcafés tot grote internationale organisaties als Landal Greenparks en IKEA. “Wij bieden een totaaloplossing voor de hele organisatie én onze software is vanaf dag 1 specifiek voor de horeca ontwikkeld. Software is onze passie, maar horeca zit in ons bloed!”

Over CNBB Venture Partners

Investeringsmaatschappij CNBB Venture Partners heeft in de afgelopen jaren verschillende investeringen gedaan met software als gemene deler. De gezichten achter CNBB zijn Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens – samen verantwoordelijk voor de succesverhalen van boekhoudsoftware bedrijven Exact en Yuki. Hun intentie is softwarebedrijven te faciliteren in hun groeiambitie door middel van strategische investeringen.

www.horeko.com