Rubriek: Automatisering

Nu ook gebruikte uren bijhouden op online kassa app Cashr

Gewerkte uren bijhouden kan volgens Cashr het beste op de kassa. Cashr voegt deze nieuwe functie toe aan de online kassa app die beschikbaar is in de appstores van iOS en Android. Cashr wil werken in de horeca makkelijker maken door de bijzaken over te nemen zodat personeel en werkgever zich meer op de kerntaken in de zaak kunnen concentreren.

De nieuwe functionaliteit voor het registreren van uren is eenvoudig in gebruik. Werknemers beginnen de shift van de dag door in te loggen op Cashr. Zij doen dat door gebruik te maken van hun eigen inlogcode. Is de afgesproken werktijd achter de rug? Dan kan de het personeel de tijdsregistratie beëindigen door zich af te melden. “Onze klanten werken vaak met flexibele werkkrachten die verschillende diensten draaien naar gelang er personeel nodig is. De urenregistratie werkt in het voordeel van beide partijen. Zowel personeel als de werkgever hebben invloed op de gewerkte aantal uren”, vertelt Dave de Vos, productmanager van Cashr.

De werkgever heeft zo inzicht in de besteedbare uren van het personeel. Als Cashr ook gekoppeld is aan de online boekhouding, kan de registratie naadloos op de salarisadministratie aansluiten.

Integratie met andere software

Cashr wordt ontwikkeld door Reeleezee, het bedrijf achter het gelijknamige boekhoudprogramma. Het kan als zelfstandig kassasysteem functioneren, maar de volle potentie van het systeem wordt pas benut als het wordt gebruikt in combinatie met Reeleezee. “Het voordeel van de integratie van Cashr in de Reeleezee-boekhoudsoftware is dat de omzet en btw meteen worden opgenomen in je administratie én in de btw-aangifte”, vertelt De Vos. “Stel dat een gast op het terras een glas cola afrekent; dan komt de omzet meteen in het juiste grootboek en zit de btw gelijk in de belastingaangifte.”

Cashr heeft ook veel gebruikers die niet met Reeleezee-software werken. Zo is een koppeling hiermee beschikbaar voor gebruikers van Exact Online. Ondernemers die met andere boekhoudsoftware werken, krijgen vanuit Cashr aan het einde van de dag een rapportage. Met behulp hiervan kunnen ze dan zelf de gegevens invoeren in hun boekhoudsoftware. “Er zijn dus wel andere systemen die geïntegreerd samenwerken met Cashr, maar niet zo mooi en verfijnd als bij de combinatie met Reeleezee en Exact Online.

In de cloud (monitoren)

“Omdat het een cloudoplossing is, kan de ondernemer ook monitoren als hij niet op de zaak is”, vertelt De Vos. “In de toekomst zullen we deze functionaliteit verder uitbreiden met bijvoorbeeld een koppeling met een tool voor personeelsplanning, maar voorlopig is het vooral een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in het aantal gewerkte uren. Die wordt binnen de bestaande abonnementskosten aangeboden en kost dus niets extra.” De software van Reeleezee wordt door allerlei typen bedrijven toegepast: van zzp’ers tot grotere restaurants. De Vos: “Ik verwacht dat deze automatische urenregistratie voor ál die horecazaken een interessante toevoeging is. Ze zullen er in ieder geval van profiteren. Hoe meer gegevens bekend zijn, des te beter een bedrijf kan worden aangestuurd.” De urenregistratie is voor Cashr klanten vanzelf beschikbaar na de nieuwste update half november.

www.cashr.nl/urenregistratie