Rubriek: Automatisering

Startup Order-Catch maakt bestellen bezorgmaaltijd sneller en makkelijker

Een nieuw systeem van de Nederlandse startup Order-Catch moet er voor gaan zorgen dat restaurants online bestellingen van bezorgmaaltijden voortaan sneller en efficiënter kunnen verwerken. Order-Catch brengt alle bestellingen van alle platforms, inclusief de eigen website, samen in één centraal overzicht.

Restaurants zijn nu veel tijd kwijt aan het aannemen van online bestellingen. Die komen via allerlei verschillende kanalen en platforms binnen. Zaken hebben hiervoor soms drie of meer verschillende tablets en computers op de balie liggen, die vaak niet gekoppeld zijn aan hun kassasysteem. Dat leidt tot vertraging of fouten bij het overtypen in een ander systeem. ‘ In de bezorgwereld is tegenwoordig elke seconde belangrijk. Vertraging gaat ten koste van de tijd dat je een maaltijd kunt bereiden of bezorgen”, licht Rolf van Alten van Order-Catch toe.

Bestelproces gestroomlijnd

De software oplossing Order-Catch bespaart volgens de ontwikkelaars horecaondernemers tijd en levert hen meer geld op. De initiatiefnemers hebben jarenlange ervaring in de bezorgbusiness en weten als geen ander hoe ze bestelsystemen aan elkaar moeten koppelen. Order-Catch verzamelt alle online bestellingen en stuurt die door naar één tablet of computer en wanneer mogelijk ook naar de kassa. Daarmee wordt het hele bestelproces gestroomlijnd, is overtypen overbodig en wordt geen bestelling meer gemist. De startup heeft uitgerekend dat het nieuwe systeem een gemiddelde restauranthouder en het personeel 136 uur per jaar kan besparen.

Restaurants in Nederland, Duitsland en de UK hebben al interesse getoond in het nieuwe systeem. ‘Klanten staan te springen om deze oplossing. Je hebt bijna geen administratieve handelingen meer nodig om online bestellingen aan te nemen’, verduidelijkt Van Alten. Het systeem is ook toe te passen bij het online bestellen via de menukaart door gasten in het restaurant. Die orders worden geïntegreerd in het systeem en komen op hetzelfde centrale kanaal binnen.

www.order-catch.com/nl/