Rubriek: Automatisering

Tapkoel: Ruim 30 jaar ervaring in taptechniek

September vorig jaar bestond Tapkoel uit Cothen 30 jaar. Van een klein taptechnisch bedrijf is Tapkoel inmiddels uitgegroeid tot dé expert op het gebied van taptechniek in de breedste zin van het woord. Tot hun klantenkring behoren niet alleen de brouwerijen zelf, maar ook steeds meer individuele horecaondernemers en bierbrouwers die onafhankelijkheid nastreven. Tapkoel is oorspronkelijk gestart als toeleverancier en producent van biertechnische materialen. Vanuit het familiebedrijf dat in fruit handelde en in opslag voor gekoelde producten (vrieshuizen) was er eveneens kennis van koelen. Vanuit de combinatie van deze kennis is Tapkoel dit toe gaan passen in de tapinstallatietechniek. Van 3 man in 1987 is Tapkoel gegroeid naar 36 medewerkers nu en ook nog eens met een Belgische vestiging.

Tankbierinstallaties en tapwanden

Tapkoel heeft in de afgelopen 30 jaar de rol van expert op het gebied van tapinstallaties verworven. Geleidelijk is het bedrijf meegegroeid met de veranderingen in de markt zoals de opkomst van de craft beer brouwerijen en de onafhankelijke “vrije” horecaondernemingen. Zo zag Tapkoel de grote tankbierinstallaties opkomen en tapwanden van wel 12, 16 taps of meer, waarna ook die techniek als specialisatie is opgepakt. Tapkoel kan haar afnemers volledig ontzorgen, van een koppeling voor op een fust tot een complete tankinstallatie. Inmiddels worden ook steeds vaker wijn-, fris- en watertapsystemen geïnstalleerd. Tapkoel realiseert het volledige gamma aan taptechniek. Dat met een eigen productie, verkoop binnen- & buitendienst en eigen servicemonteurs voor montage, onderhoud en eventuele storingen

Marktontwikkeling

Momenteel, met de groeiende ontwikkeling van de craft brewers, zie je dat lokale bieren steeds populairder worden, met name ook in de horeca. Tapkoel is steeds meer invulling gaan geven aan de expertise gericht op het werken voor onafhankelijke partijen. Kleine brouwers hebben veel kennis, maar hun bieren verschillen nogal eens. Dat bier vraagt ook maatwerk in taptechniek. Tapkoel kan een hoogkwalitatieve tapinstallatie én nazorg leveren waardoor uw gast een goed glas bier kan drinken. Zoals met alles vraagt een goede tapinstallatie ook de benodigde investeringen. Als dit in vergelijk doorgetrokken gaat worden naar de horecakeuken in het gemiddelde eetcafé dan komt het beter in perspectief. In de meeste horecakeuken wordt gemiddeld tussen de € 50.000,- en € 100.000,- geïnvesteerd. Datzelfde bedrag wordt ook besteed aan het interieur. Om de begroting sluitend te krijgen kiezen ondernemers dan vaak voor een contractueel bindende overeenkomst met een (grote) brouwer wat de vrije keuze in (lokale) of eigen merken beperkt. Terwijl de meeste marge in de horeca zit op de dranken en dus mede vanuit de tapinstallatie. Wij adviseren onze klanten dan ook dat je al voor ca. € 7.500,- een prachtige 4-kraans tapinstallatie kunt aanschaffen met eigen keuze in blad en eigen keuze in zuilen, helemaal voor jezelf. Op deze wijze heb je als ondernemer de drankenkeuze in eigen hand en waarom zou je op je rendement toeleggen? Met Tapkoel kunt u onafhankelijk alles zelf naast elkaar op de tap zetten, of het nu merken van grote brouwers of kleine craft brewers zijn! Tapkoel is voor al dit soort vragen dé expert op het gebied van taptechniek.

www.tapkoel.nl