Rubriek: Apparatuur

Big Green Egg Europe versterkt met SVH Meesterkok

SVH Meesterkok Michel Lambermon is in dienst getreden bij Big Green Egg Europe. Hiermee haalt de Europese importeur van de originele kamado een flinke dosis kookkennis én -ervaring op de Big Green Egg in eigen huis, om jonge chefs en consumenten nog meer te inspireren! De komst van Michel Lambermon is een logische stap. Dankzij de explosieve groei de laatste jaren, verhuisde Big Green Egg onlangs naar een nieuw kantoorpand. “Een schitterende locatie met patio en buitenkeuken, die we zo goed mogelijk willen benutten”, aldus Wessel Buddingh’, General Manager Big Green Egg Europe. “Michel zal onder meer jamsessies voor professionals verzorgen en regelmatig met onze importeurs uit 44 Europese landen koken. Hij is een vraagbaak voor horecaondernemers om het beste uit hun EGG te halen. En hij is een expert in het bedenken van goede concepten.”

Aanvulling op het team

Daarmee is Lambermon een geweldige aanvulling op het vaste team, naast de vele ambassadeurs op het professionele vlak waarmee Big Green Egg al jaren samenwerkt. Op kookvlak heeft de chef zijn sporen ruimschoots verdiend. In 1994 legde hij op 24-jarige, als jongste chef-kok ooit, zeer succesvol de SVH Meesterproef af. Sindsdien mag Michel zich SVH Meesterkok noemen, de hoogste graad van vakbekwaamheid voor een kok. Daarnaast sleepte de chef tijdens zijn kokscarrière onder meer de Gouden Koksmuts in de wacht.

Smaak en design

Michel: “Ik ga altijd tot het uiterste en voor het beste op het gebied van ingrediënten en materialen. De Big Green Egg ontdekte ik, nadat in mei 2002 de eerste container met EGGs in Europa werd gelost. Een maand later liep ik op de toenmalige Home & Garden Fair in Velsen-Zuid en daar stond Wessel een kip op een Big Green Egg te grillen. Die geur toen de deksel openging; de smaak, de sappigheid van de kip en het design van het apparaat. Ik was gelijk verkocht!” Het duurde niet lang voordat de keuken van Michels toenmalige zaak Lambermon’s “Eigenwijze” Kooktheater werd uitgebreid met een Big Green Egg. Michel opende hierna nog diverse etablissementen en zijn EGGs verhuisden standaard mee.

Kennis in huis

In de tussenliggende jaren ontwikkelde Michel vele inspirerende recepten om op de Big Green Egg te maken. “Met Michel aan boord kunnen we continu inspireren, omdat de kennis nu altijd in huis is”, licht Wessel de komst van Michel extra toe. “Hij verstaat zijn vak, spreekt dezelfde taal als zijn collega-chefs en is een gedreven en fantasierijke chef-kok met originele ideeën. Tot nog toe misten wij deze horeca-ervaring binnen ons vaste team. Daarnaast groeit het bedrijf nog altijd. Met Michel erbij zijn we, als het originele kamado merk, samen met onze trouwe freelance chefs klaar voor de toekomst!”Op 1 september jl. is SVH Meesterkok Michel Lambermon in dienst getreden bij Big Green Egg Europe. Hiermee haalt de Europese importeur van de originele kamado een flinke dosis kookkennis én -ervaring op de Big Green Egg in eigen huis, om jonge chefs en consumenten nog meer te inspireren!