Rubriek: Nieuwe Horeca

Café Nieuw Amsterdam in rijksmonument West Indisch Huis

Amsterdam is een echte hotspot rijker. In het Rijksmonument het West Indisch Huis is Café Nieuw Amsterdam geopend. Voormalig wijnlokaal Stuyvesant is omgetoverd tot een eetcafé waar je de sfeer van een oud Amsterdamse kroeg echt kunt proeven. Gasten kunnen er terecht voor een goed getapt biertje of een lekker broodje bal. Maar ook, dagelijks vanaf 10 uur, voor een perfect gezette koffie, een lekker lunchgerecht of een overheerlijk diner. Veel gerechten van de avondkaart zijn trouwens ook overdag te bestellen. 

Ontmoetingsplek voor de Amsterdammer

Teun Vermaas: ‘Iedereen die wij spreken kent het West Indisch Huis als locatie, maar bijna niemand is er wel eens binnen geweest. Daar willen wij verandering in brengen. Op deze prachtige centrale verbindingsplek tussen Oost en West moet Nieuw Amsterdam een ontmoetingsplek worden voor de Amsterdammer.’ 

De historie van het West Indisch Huis gaat terug naar de 17e eeuw waarin Peter Stuyvesant, één van de bevelhebbers van de West-Indische Compagnie, opdracht gaf tot de bouw van het fort Nieuw Amsterdam, wat later New York werd. Nu, bijna vierhonderd jaar later, biedt het monumentale pand ruime vergaderzalen, sublieme catering, een Café Restaurant en bovenal een bijzondere omgeving voor uiteenlopende evenementen.

www.cafenieuwamsterdam.nl