Rubriek: Apparatuur

Cocktails & clean solutions bij MEIKO op Horecava 2019

MEIKO combineert tijdens Horecava 2019 het nuttige met het aangename onder het motto “Cocktails & Clean solutions”. U kunt er een heerlijke cocktail naar keuze nuttigen en vervolgens ter plekke zien hoe snel uw glas weer schoon en hygiënisch wordt. Want daar heeft MEIKO diverse oplossingen voor…

MEIKO is al meer dan 90 jaar specialist in vaatwas-, reinigings- en desinfectietechniek. Het leveringsprogramma omvat oplossingen voor de meest uiteenlopende marktsegmenten. Van horecagelegenheden tot ziekenhuizen, van bakkerijen en slagerijen tot zorginstellingen, van (inflight) catering tot scheepvaart. Overal waar professioneel moet worden gereinigd, komt u MEIKO tegen.

Ergonomie, economie en efficiency
Bij MEIKO wordt continu gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en het verbeteren van bestaande. Alle innovaties zijn gestoeld op de pijlers ergonomie, economie en efficiency. Het toonbeeld van een machine waarin deze drie samenkomen is de M-iClean H. De kap van deze doorschuifmachine werkt volledig automatisch en opent en sluit vanzelf zodra je er een korf met vaat onder schuift. Zonder enige krachtsinspanning, wat leidt tot minder ziekteverzuim. Daarnaast zorgt slimme technologie in de machine voor een aanzienlijk lager verbruik van energie, water en chemie. En daarmee is de M-iClean H goed voor mens, milieu én portemonnee. Niet voor niets is deze machine sinds de introductie twee jaar geleden al meerdere malen internationaal in de prijzen gevallen. Tijdens de Horecava wordt de M-iClean H werkend getoond.

Ook voor startende horecaondernemers
Op de Horecava introduceert MEIKO ook de vernieuwde UPster serie, MEIKO’s oplossingen voor het middensegment. De constructie van deze vaatmachines is uitgerust met zeer robuuste materialen, die zorgen voor een lange levensduur. Zelfs de chemieleidingen zijn van roestvrijstaal, en dus niet van kunststof. De eis om ook vaatwasmachines in het middensegment een lange levensduur te geven was de basis voor de ontwikkeling. Bart Jasperse, algemeen directeur MEIKO Nederland, verduidelijkt: „Aan een product van het merk MEIKO is een kwaliteitsgarantie gekoppeld. Wie goedkoop uit wil zijn en weinig in techniek wil investeren, moet zich dan ook niet verbazen over een levensduur van een machine van slechts drie tot vier jaar. Een MEIKO machine gaat vele jaren langer mee. Het zou niet in onze bedrijfsfilosofie passen om producten met een korte levensduur voor de massa te produceren – juist in het kader van duurzaamheid. Onze machines zijn topsporters en moeten vaak het klokje rond hun volle vermogen leveren, en dat kan alleen met de beste kwaliteit“.

Dankzij vernieuwde technologie zijn de machines ook zeer zuinig als het gaat om het gebruik van water, energie en chemie. Bovendien zijn de nieuwe UPsters zeer gebruiksvriendelijk dankzij de eenvoudige bediening; alles spreekt voor zich. Ook is het mogelijk om verschillende data, zoals verbruikswaarden, uit te lezen. Een meervoudig filteringsysteem garandeert de beste wasresultaten. En de optionele MEIKO osmose-technologie (GiO-module) maakt het vervelende poleren van glazen overbodig. Hierdoor krijgt uw personeel meer tijd voor de klanten en voorkomt u glasbreuk.

“De combinatie van prijs en kwaliteit maakt deze machines zeer geschikt voor start-ups, maar zeker ook voor bestaande horecaprofessionals. Met de nieuwe MEIKO UPster serie is de keuze voor professionele vaatwastechniek vrij eenvoudig, eigenlijk net zo makkelijk als het doen van de afwas”, aldus Bart Jasperse. De nieuwe serie bestaat uit drie voorladers en een doorschuifmachine en zijn allemaal te bewonderen op de MEIKO stand.


Verwerking van voedselresten
Sinds een aantal jaren heeft MEIKO zich ook toegelegd op het verwerken van voedselresten. Hiermee speelt het bedrijf in op een groeiende behoefte aan circulariteit en duurzaamheid. Tijdens de Horecava introduceert MEIKO de Biomaster4, een nieuwe lijn voedselrestenverwerkingsmachines die tot wel 35 kg etensresten in één keer kunnen verwerken. Geen gesjouw meer met kliko’s en weg met ongedierte en stankoverlast. De opslagtank kan door dezelfde vrachtwagen geledigd worden als de vetafscheider, en dat betekent minder transportmomenten en minder overlast voor de gasten. Bovendien is het veel duurzamer en beter voor het milieu. De opslagtank kan op een afstand van circa 50 meter geplaatst worden, inpandig, ondergronds of op het buitenterrein. De Biomaster4 is er in de SLIM, PLUS en HIGHLINE uitvoering. Op de Horecava toont MEIKO de HIGHLINE, de meest complete alleskunner van de drie machines.

www.meiko.nl