Rubriek: Nieuwe Horeca

Gastronomisch streetfood bij de vernieuwde Diego’s

Het was de notering over zijn verrassende smaakcombinaties in de beroemde Gault Millau gids, die het gevoel van Diego Buik bevestigde en zijn ambities verder aanwakkerde. Het was tijd om zijn restaurant Diego’s op de kop van Rotterdam-Zuid naar een hoger niveau te tillen.

“Mijn grote passie zal altijd het creëren van prikkelende burgers zijn. Maar ik blijf in hart en nieren een chef. Ik miste de diversiteit in mijn menu.” Na 4 jaar lang succesvol zijn befaamde burgers geserveerd te hebben in restaurant Diego’s Burgers, besloot de burgerkoning dat het tijd was voor verandering: “We hebben het interieur aangepakt en een volwassen en tijdloze uitstraling gegeven. Daarnaast is de kaart verrijkt met moderne gerechten zoals een ceviche van zalm én heeft de wijnkaart een fikse update gehad. Maar burgers blijven natuurlijk ook een plek behouden op het menu.”

Gastronomisch streetfood

De nieuwe Diego’s is een plek waar gasten kunnen genieten van gastronomisch streetfood. De nadruk ligt op kleine gerechten om te delen. Zo kan er gekozen worden tussen gerechten zoals de crispy Peking duck, zalm van de Konro grill of een moderne variant van de klassieke steak tartare, verrijkt met sesammayonaise en haringkaviaar. Toch verdwijnt Diego’s specialiteit niet naar de achtergrond. Vier van zijn signature burgers staan voor de burgerfans nog steeds op de kaart. “Naast de nieuwe gerechten om te delen, nemen we natuurlijk geen afscheid van burgers. Op verzoek serveren ze nu ook doormidden gesneden, zodat ook de burgers makkelijk te delen zijn. Maar gasten die enkel komen voor de burgers, zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom.” Verteld Diego opgetogen over de nieuwe weg die hij is ingeslagen.

www.diegosburgers.com