Rubriek: Apparatuur

Glazenwasmachines voor hygiëne en glans

Welke uitdagingen houden gastronomen en gastheren momenteel voornamelijk bezig? Hoge energiekosten, personeelstekort, eisen van de gasten of de naleving van de hygiënestandaard? Winterhalter toont aan dat de investering in een glazenwasmachine zich meteen en op meerdere terreinen terugverdient.  

Met de systeemoplossing van Winterhalter, bestaande uit voorlader glazenwasmachine, waterbehandeling, reinigingsmiddelen, korf en een perfecte service kunnen glazen efficiënt, hygiënisch, glanzend en zacht gewassen worden.

Uit economisch oogpunt wordt machinaal wassen gekenmerkt door lage verbruikswaarden en een geringe tijdsbesteding: in tegenstelling tot handmatig wassen wordt slechts zoveel water, energie en reinigingsmiddelen gebruikt als werkelijk nodig is. Dit zorgt voor lage bedrijfskosten. In de afgelopen decennia heeft Winterhalter het glazenwassen steeds verder geperfectioneerd en talrijke functies ontwikkeld om het wassen nog efficiënter en economischer te maken. Met behulp van de afzuigluchtwarmteterugwinning kan bijvoorbeeld de energie van de warme waterdamp worden gebruikt om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Dit betekent minder energieverbruik en nog lagere bedrijfskosten. Een bijkomend pluspunt: er ontsnapt nauwelijks warme, vochtige waterdamp uit de machine, wat vooral in het aanrechtgedeelte bij het wassen van glazen een groot voordeel is.

Ontlast uw personeel

Personeelstekorten en stijgende lonen brengen de kwestie van economische efficiëntie nog meer onder de aandacht: de glazenwasmachine ontlast het personeel van een vervelende, tijdrovende en kosten intensieve taak: de machine wast tot 25 glazen in minder dan twee minuten en zorgt ervoor dat deze binnen zeer korte tijd opnieuw kunnen worden gebruikt. Tijdrovend en onhygiënisch drogen en poleren wordt overbodig. Het personeel wordt ontlast en heeft tijd voor belangrijkere zaken. In vergelijking met handmatig wassen is de systeemoplossing dus duidelijk de beste variant.

Hygiëne is verplicht – glans is extra

Reinheid en hygiëne zijn essentieel in de horeca. Daarom belooft Winterhalter al 70 jaar hygiëne: alle Winterhalter vaatwasmachines hebben het hygiënecertificaat volgens DIN SPEC 10534 en voldoen aan de daarin vastgelegde microbiologische en hygiënische eisen. Bij correct gebruik met een geschikt en voldoende gedoseerd reinigingsmiddel bereiken de vaatwasmachines een desinfectieniveau van 99,999%. Tegelijkertijd levert de glazenwasmachine, in combinatie met de juiste waterbehandeling, glanzende glazen zonder vlekken of strepen. Wie regelmatig een groot aantal glazen wast en professioneel te werk wil gaan heeft dus een glazenwasmachine nodig met waterbehandeling, geschikte reinigingsmiddelen en speciale glazenkorven. Want alleen deze systeemoplossing kan voldoen aan de hoge eisen die zowel restauranthouders als gasten stellen aan een gewassen glas.

Winterhalter glazenwasmachines bieden een variabele instelling van de wasdruk. En dat is juist bij het wassen van glazen van cruciaal belang. Dankzij VarioPower wordt de wasdruk precies aan de verschillende glazen aangepast.  

www.winterhalter.com/nl-nl/