Rubriek: Apparatuur

Herbruikbare kunststof bekers wassen

Vanaf 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en voedselverpakkingen. Deze wegwerpverpakkingen mogen straks niet meer gratis meegegeven worden. Herbruikbare kunststof bekers en schalen zijn een goed alternatief.

Winterhalter heeft dé oplossing voor het wassen van deze bekers en schalen! Geen gekantelde bekers meer, een hygiënisch schoon wasresultaat in minder dan 2 minuten en zo droog dat ze kunnen worden gestapeld om ruimte te besparen.

Uniforme systeemoplossing

Ook bij het wassen van herbruikbare kunststof bekers maakt Winterhalter gebruik van een uniforme systeemoplossing: machine-instellingen, korf en reinigingsmiddelen zijn exact afgestemd op het wassen en drogen van kunststof. Want alleen met deze combinatie kunnen de problemen bij het wassen van herbruikbare kunststof bekers professioneel worden opgelost.

Glazenwasmachines voor hygiëne en glans

Welke uitdagingen houden gastronomen en gastheren momenteel voornamelijk bezig? Hoge energiekosten, personeelstekort, eisen van de gasten of de naleving van de hygiënestandaard? Winterhalter toont aan dat de investering in een glazenwasmachine zich meteen en op meerdere terreinen terugverdient. Met de systeemoplossing van Winterhalter, bestaande uit voorlader glazenwasmachine, waterbehandeling, reinigingsmiddelen, korf en een perfecte service kunnen glazen efficiënt, hygiënisch, glanzend en zacht gewassen worden.

Lage bedrijfskosten

Uit economisch oogpunt wordt machinaal wassen gekenmerkt door lage verbruikswaarden en een geringe tijdsbesteding: in tegenstelling tot handmatig wassen wordt slechts zoveel water, energie en reinigingsmiddelen gebruikt als werkelijk nodig is. Dit zorgt voor lage bedrijfskosten. In de afgelopen decennia heeft Winterhalter het glazenwassen steeds verder geperfectioneerd en talrijke functies ontwikkeld om het wassen nog efficiënter en economischer te maken. Met behulp van de afzuigluchtwarmteterugwinning kan bijvoorbeeld de energie van de warme waterdamp worden gebruikt om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Dit betekent minder energieverbruik en nog lagere bedrijfskosten. Een bijkomend pluspunt: er ontsnapt nauwelijks warme, vochtige waterdamp uit de machine, wat vooral in het aanrechtgedeelte bij het wassen van glazen een groot voordeel is.

Ontlast uw personeel

Personeelstekorten en stijgende lonen brengen de kwestie van economische efficiëntie nog meer onder de aandacht: de glazenwasmachine ontlast het personeel van een vervelende, tijdrovende en kosten intensieve taak: de machine wast tot 25 glazen in minder dan twee minuten en zorgt ervoor dat deze binnen zeer korte tijd opnieuw kunnen worden gebruikt. Tijdrovend en onhygiënisch drogen en poleren wordt overbodig. Het personeel wordt ontlast en heeft tijd voor belangrijkere zaken. In vergelijking met handmatig wassen is de systeemoplossing dus duidelijk de beste variant.

www.winterhalter.com/nl-nl/