Rubriek: Apparatuur

Met één druk op de knop twee soorten sinaasappelsap

Het Eindhovense merk Espressions komt met een geheel Nederlandse ontwikkeling: de Juicer. Het is een citruspers waarvan de perskegel zó is ontworpen dat met een simpele druk op de knop dezelfde sinaasappel een ander sap oplevert.

Het streven was om een iconische maar ook oerdegelijke citruspers te ontwikkelen. Vijf jaar later, in nauwe samenwerking met het vermaarde ontwerpbureau VanBerlo uit Eindhoven en de Noord-Hollandse fabrikant van professionele koffieapparaten Bravilor, is de Juicer een feit. 

Innovatieve perskegel

De karakteristieke roestvrijstalen kegel is zo vormgegeven dat wanneer deze met de klok mee draait er een ander citrus-sap verkregen wordt dan wanneer hij tegen de klok in draait. Fris en helder sap versus romig en vezelrijk. Nóg een voordeel van de innovatieve perskegel: het laten zitten van de bittere vruchtkern in de schil. Dit levert een zachtere smaak op. Naast deze unieke functionaliteit en een tijdloze vormgeving hebben de makers ook oog gehad voor een aantal praktische zaken zoals een snelle reiniging en een stille en onverslijtbare motor. De Juicer perst razendsnel en moeiteloos citrusvruchten én granaatappels.

De Juicer speelt in op de groeiende vraag naar duurzame kwaliteit. Hij is langdurig getest op vele jaren van intensief gebruik. Ook de professionele motor en sterke aandrijving staan garant voor levenslang plezier.  

www.thejuicer.eu