Rubriek: Apparatuur

Nieuwe convectie-heteluchtovens van Smeg Foodservice

Smeg Foodservice introduceert drie nieuwe professionele bakovens uit de ALFA serie. Deze ovens zijn voorzien van reverserende ventilatoren, waardoor de ovens nóg sneller op temperatuur zijn en de ovenruimte optimaal verwarmd.

Vernieuwingen met oog voor detail

De nieuwe ALFA42-bakovens zijn specifiek ontwikkelt voor verse en diepgevroren bakkerijwaren en producten voor de gastronomie. Daardoor zijn deze bakovens uitermate geschikt voor restaurants, supermarkten, tankstations en cateringservices. De ALFA42-ovens bieden een zeer efficiënte verwarming van de ovenruimte door middel van een automatisch reverserend heteluchtsysteem in combinatie met vochtinjectie. Door de reverserende ventilatoren zijn de ovens binnen afzienbare tijd op temperatuur en garanderen ze een optimale verwarming van de ovenruimte.

Stapelconcept

Alle modellen bieden plaats voor 4 Euronorm bakblikken met de afmeting van 600 x 400 mm, GN1/1. Met het nieuwe slimme stapelconcept kunnen de ovens eenvoudig op elkaar geplaatst worden. Daarnaast zijn de ovens uitgerust met in hoogte verstelbare poten die voorzien zijn van een rubberen laag, wat zorgt voor extra stabiliteit. Uiteraard zijn ze standaard voorzien van verfijnde kwaliteit en met typisch Italiaans design.

Over Smeg Foodservice

Smeg Foodservice is de gespecialiseerde divisie van Smeg die professionele keukenapparatuur ontwikkelt speciaal voor hotels en gastronomie. Het design van de professionele afwasautomaten, heteluchtovens en ijsblokjes machines voldoet volledig aan de hoge eisen van de professionele gebruikers op het gebied van functionaliteit en prestaties. Ruim dertig jaar geleden heeft Smeg in nauwe samenwerking met een Italiaanse grootbakkerij haar eerste bakovens ontwikkeld. Sindsdien zijn in traditie van het Italiaanse familiebedrijf alle ovens uit hoogwaardige materialen opgebouwd. Zo zijn zowel de binnenzijde van de oven, als zijn ommanteling volledig uit roestvrijstaal vervaardigd en heeft Smeg het luchtafvoerkanaal direct met de binnenzijde gelast waarmee lekkages worden voorkomen.

www.smeg.nl