Rubriek: Apparatuur

Outdoor Cooking biedt gasten extra beleving

Bij restaurant Brienen aan de Maas, prachtig gelegen in het Limburgse Well, heeft men de beschikking over een ruim terras direct aan het water. Naast het fraaie uitzicht kunnen de gasten sinds kort ook genieten van de koks die, direct voor hun neus, op de Rolling Kitchen en barbeques van Quan Garden-Art de lekkerste gerechten bereiden. Horecaondernemers doen er goed aan tijdens de Horecava 2019 even een bezoek te brengen aan stand 03.207 om zich te laten informeren over de ongekende mogelijkheden van outdoor cooking.

René Brienen, met Brienen aan de Maas sinds 2007 de bezitter van een Michelinster, is dit jaar 25 jaar Meesterkok. Hij viert dat met zijn gasten door een jaar lang Meester menu’s te serveren. Zondag 9 december mochten wij aanschuiven voor een wildmiddag met maar liefst 10 gangen van overheerlijke gerechten met o.a. fazant, eend, wild zwijn en hert. Uiteraard begeleid met meesterlijke wijnen. Een groot aantal van de wild gerechten werden door Brienen en zijn staf buiten bereid op de Rolling Kitchen die dit voorjaar is geleverd door Quan Garden-Art. Brienen heeft ook een quadro barbecue van Quan en een speciale pizza oven. Deze is uitgevoerd in dezelfde stijl als de andere Quan producten en biedt heel veel werkruimte. De platen kunnen worden gewisseld zodat er ook vlees, brood en bijvoorbeeld vis in kan worden bereid. Het is dus eigenlijk een complete buitenoven.

Eyecatcher voor elk terras
Marco Arntz van Quan: ‘Voor de horeca is outdoor cooking een echte eyecatcher op het terras. De hitte-uitstraling en de gezelligheidsfactor zorgen er daarnaast voor dat het terrasseizoen wat verlengd wordt. Met outdoor cooking wordt de keuken als het ware verlengd tot op het terras. Het geeft dus niet alleen een prachtig stukje extra beleving voor de gasten, maar zorgt ook voor uitbreiding van de kookcapaciteit. Bakken op staal is overigens eenvoudig onder de knie te krijgen. En het is natuurlijk gewoon heel leuk om te doen en heel avontuurlijk. Wie houdt er nou niet van een fikkie stoken? En als het staal eenmaal goed heet is kun je een enorm tempo draaien. Voor grote groepen kun je er achter elkaar op door blijven koken. Omzet maken dus. Als het moet kun je met gemak 100 hamburgers in vijf minuten wegzetten. Ook ideaal dus voor carteraars.’

Quan op Horecava 2019
Quan is vorig jaar begonnen in Nederland en wil nu naast particulieren ook Nederlandse horecaondernemers kennis laten maken met hun programma. Tijdens de Horecava laat Quan een aantal van haar productlijnen zien. Natuurlijk de Rolling Kitchen die ook wordt gebruikt door Brienen. Het is een prachtig design stuk dat garant staat voor een enorme beleving. Wat opvalt is de grote werkruimte die de keuken biedt. Er kan zonder problemen met drie koks aan worden gewerkt en er is heel veel ruimte om hout op te slaan. De grillplaat heeft een fors formaat van 100 x 100 cm.
De Quadro line is een kleinere uitvoering van de Rolling Kitchen. De Quadro Gas BBQ is een unieke gas bbq die zijn gelijke niet kent. De Quadro heeft een grilplaat die door vier wokbranders wordt verwarmd en binnen 10 minuten op temperatuur is. Voor de beleving is er een siervlam die op hoogte afgesteld kan worden. Ook deze apparatuur is heel makkelijk te onderhouden en kan worden schoongemaakt binnen een minuut. De gasbarbeques zijn leverbaar in voorbehandeld staal met een zwarte poedercoating. Er is ook een complete RVS lijn. Quan presenteert tijdens de Horecava ook allerlei items om het terras mooi in te richten zoals bijvoorbeeld een hele fraaie serie buitenverlichting. Deze zijn uitgevoerd in dezelfde stijl.

Basislijn voor horeca
Quan levert speciaal voor horecaondernemers die eerst wat ervaring op willen doen een complete basislijn. Deze is ideaal om alvast een eerste start te maken met buiten koken. De basislijn is uitgevoerd in dezelfde stijl maar iets gunstiger in prijs en dus ideaal om in te stappen.
Quan levert haar programma overigens niet rechtstreeks maar via een dealernetwerk in heel Nederland. Heeft u interesse in Quan producten raadpleeg dan het dealernetwerk.

www.quangardenartnederland.business.site/
Horecava: 03.207