Rubriek: Terras

Overkapt en afsluitbaar terras van Wesdijk Homestyle biedt ongekende omzetkansen

Elke horecaondernemer weet dat het terras een enorme impuls kan betekenen voor de omzet. Maar helaas hebben we het weer niet zelf in de hand. De terrasoverkappingen en terrasschermen van Wesdijk Homestyle bieden hier uitkomst. Gasten kunnen daarmee het hele jaar door, onafhankelijk van het weer, van het terras genieten. De Zeeuwse specialist levert namelijk terrasoverkappingen tot afmetingen van tot 13 meter uitval die compleet kunnen worden afgesloten. Wij hebben een gesprek met de eigenaar van de Zeebries in Hoek van Holland en de heer Wesdijk. ‘Begin dit jaar heeft het team van Wesdijk Homestyle hier in een paar dagen een compleet nieuwe terrasoverkapping gebouwd. We hebben nu een prachtig en enorm groot overdekt buitenterras van 20 bij 7 meter, waar onze gasten ook als het weer wat minder is heerlijk van het geweldige uitzicht op de Noordzee kunnen genieten. Volgend jaar komen er ook nieuwe terrasschermen. Dan kunnen we het terras compleet afsluiten en kunnen onze gasten 365 dagen per jaar van ons terras genieten. Weer of geen weer!’.

Trend in horeca: meer grote groepen ontvangen

Wesdijk: ‘Een af te sluiten buitenterras biedt de mogelijkheid meer groepen te ontvangen. Dat is echt een trend. Steeds vaker hoor ik in gesprekken met horecaondernemers dat zij daarin grote kansen zien om meer omzet te draaien. Dat geldt uiteraard voor strandpaviljoens maar ook voor ander type horecabedrijven. Binnen is de ruimte nou eenmaal vaak beperkt. Buiten is dat vaak heel anders en kunnen er in sommige gevallen zomaar 100 extra plekken worden gerealiseerd. Een terrasoverkapping vergroot dus de horecagelegenheid, biedt gasten het comfort om het hele jaar door van het terras te kunnen genieten en geeft daarnaast de mogelijkheid om een aparte ruimte te reserveren voor bijvoorbeeld een bruiloft of besloten feest. Terwijl de horecaondernemer tegelijkertijd de vaste klanten kan blijven ontvangen. Een andere trend is dat het buitenseizoen steeds langer wordt. Vroeger was dat vaak zo’n 6 maanden en inmiddels 9 maanden. Met een afgesloten terras, inclusief de nodige voorzieningen zoals bijvoorbeeld terrasverwarming, kunnen horecaondernemers hun gasten het hele jaar van het terras laten genieten’.

Maatwerk terrasoverkappingen

Wesdijk Homestyle is gespecialiseerd in maatwerk vaste- en schuifbare terrasoverkappingen. Een terrasoverkapping wordt volledig op maat geproduceerd zodat horecaondernemers er zeker van kunnen zijn dat het ontwerp en design volledig aansluit bij hun specifieke situatie. De terrasoverkappingen kunnen worden uitgevoerd met volglas schuifwanden, vaste zijwanden, geïntegreerde zonwering, oprolbare windschermen en energiezuinige ledverlichting.

Zeer sterke constructie: Getest tot windkracht 10

Bij De Zeebries heeft Wesdijk Homestyle een schuifbare terrasoverkapping met isolerend Opatex pvc-cover gerealiseerd. Deze waterdichte en windbestendige schuifbare horeca terrasoverkapping is voorzien van ultra sterk 5 laags Opatex pvc-zeil. Het windvaste Pergola zeil werkt thermisch isolerend en beschermt het terras 365 dagen per jaar tegen warmte, kou, regen, zon en wind. De uiterst duurzame en solide aluminium maatwerk constructie is windvast, getest tot windkracht 10 en eenvoudig in iedere situatie te realiseren. Er kunnen zeer grote overkappingen worden gebouwd. Bij gevelmontage is de maximale uitval 10 meter en bij vrijstaande montage 26 meter. De constructie is uitgevoerd in gepoedercoat aluminium en kan worden geleverd in elke Ral kleur naar keuze. Regenwater wordt via de goot inwendig via de paal afgevoerd. Bij De Zeebries is gebruik gemaakt van geïntegreerde dimbare ledverlichting. Optioneel kunnen ook dimbare infrarood terrasverwarmers worden geïnstalleerd. De overkappingen van Wesdijk zijn eenvoudig te monteren in bestaande situaties. In veel gevallen kunnen ze vergunning vrij worden geplaatst omdat het schuifbare dak wordt geclassificeerd als zonwering.

Nieuw Cube horizontale schuifbare terrasoverkapping

Nieuw in de collectie schuifbare terrasoverkappingen is de Cube Pergola terrasoverkapping: een volledig horizontale terrasoverkapping die volledig vrijstaand kan worden gemonteerd. Omdat niet iedere gevel geschikt is om een terrasoverkapping aan te monteren is er een grote vraag naar vrijstaande systemen.

www.wesdijkhomestyle.nl