Rubriek: Terras

Wesdijk Homestyle: specialist in horeca-overkappingen en winterterrassen

Op het gebied van horeca terrasoverkappingen en de inrichting van winterterrassen is er heel erg veel mogelijk. Bij Wesdijk Homestyle, toonaangevend leverancier van horeca terrasoverkappingen en winterterrassen weten ze daar alles van. Hilbert Wesdijk legt graag aan horecaondernemers uit hoe zij het hele jaar door, dus vier seizoenen lang, extra omzet kunnen genereren met hun terras.

Hilbert Wesdijk: ‘Wij zijn gespecialiseerd in vaste- en schuifbare horeca terrasoverkappingen en ook speciale winterterrassen. Een terrasoverkapping vergroot de horeca gelegenheid en zorgt voor een langere bezetting van het horecaterras. Niet alleen bij mooi weer maar ook bij dalende temperaturen is het zeer aangenaam verblijven onder een terrasoverkapping. Het verhoogt de omzet aanzienlijk. Een terugverdientijd van 1 jaar is heel gebruikelijk. En het garandeert de gasten tot ’s avonds laat een aangenaam verblijf op het terras. En heel belangrijk: onze overkappingen en winterterrassen bieden horecaondernemers de mogelijkheid om aanzienlijk meer gasten te kunnen ontvangen’.

Montage en service op hoog niveau

Een veel gehoorde klacht van horeca ondernemers betreft de snelheid en opvolging als er een storing ontstaat in de terrasoverkapping of zonwering. Wesdijk: ‘Als geen ander begrijpen wij dat het voor horecaondernemers cruciaal is dat zij hun winterterras ten alle tijden kunnen gebruiken. Om hun die zekerheid te garanderen biedt Wesdijk Homestyle op alle producten standaard 5 jaar volledige garantie en service. En mocht er toch een probleem ontstaan met de terrasoverkapping of zonwering dan wordt dit zo snel mogelijk opgelost. Wij werken met vakkundig opgeleide eigen montageteams die garant staan voor een optimale montage en service’.

Projectbegeleiding van ontwerp tot realisatie

Een goed plan voor een nieuw (winter)terras begint met het juiste advies. Omdat elk bedrijf en iedere situatie uniek is komt de terrasoverkapping specialist van Wesdijk eerst geheel vrijblijvend op bezoek bij de locatie voor een uitgebreid advies op maat. Als dat nodig is kan men ook de benodigde details voor een eventuele vergunningsaanvraag verzorgen.

Trend in horeca: meer grote groepen ontvangen

Hilbert Wesdijk: ‘Een af te sluiten buitenterras biedt de mogelijkheid meer groepen te ontvangen. Dat is echt een trend. Steeds vaker hoor ik in gesprekken met horecaondernemers dat zij daarin grote kansen zien om meer omzet te draaien. Binnen is de ruimte nou eenmaal vaak beperkt. Buiten is dat vaak heel anders en kunnen er in sommige gevallen zomaar 100 extra stoelen worden gerealiseerd. Een terrasoverkapping vergroot dus de horecagelegenheid, biedt gasten het comfort om het hele jaar door van het terras te kunnen genieten en geeft daarnaast de mogelijkheid om een aparte ruimte te reserveren voor bijvoorbeeld een bruiloft of besloten feest. Terwijl de horecaondernemer tegelijkertijd de vaste klanten kan blijven ontvangen’.

Winterterras projecten

Wesdijk: ‘Wij hebben door decennialange ervaring al met vele horeca ondernemers samengewerkt in het realiseren van een kwalitatief hoogwaardig winterterras. Ik geef hier graag wat voorbeelden van een aantal toonaangevende horecaprojecten die wij in het verleden samen met onze klanten hebben mogen realiseren’.

Grand Café de Bocht in Wernhout <foto Wesdijk-Bocht>

Bij Grand-Café de Bocht in het Brabantse Wernhout monteerde Wesdijk een nieuw winterterraas voorzien van o.a. een schuifbare terrasoverkapping met PVC doek met geïntegreerde dimbare LED verlichting, buitenkeuken, automatische entreedeuren, schuifbare windschermen, ritsscreen zonwering, aluminium kozijnen en een glazen entree-overkapping.

Golfclub Grevelingenhout Bruinisse Zeeland <foto Wesdijk-Golfclub>

Bij Golfclub Grevelingenhout Bruinisse realiseer Wesdijk een geheel vrijstaande horeca terrasoverkapping met oprolbare zon- windschermen. Na een inspannende ronde op deze schitterende golfbaan kunnen gasten comfortabel ontspannen op het horeca terras. Wesdijk Homestyle heeft hier dit voorjaar een vrijstaande schuifbare horeca terrasoverkapping gerealiseerd van maar liefst 9 x 10 meter voorzien van geïntegreerde zon- en windschermen. Hierdoor kunnen de gasten bij iedere weersituatie uiterst comfortabel genieten van het prachtige uitzicht op de course.

TR3S Tapas en Winebar in Aalst <foto Wesdijk-TR3S>

Dit voorjaar is in het Noord Brabantse Aalst TR3S Tapas & Winebar geopend. Het restaurant is door de nieuwe eigenaar volledig gerestyled en is gelegen op een unieke locatie aan de langsstromende Maas. Het verhoogde terras is door Wesdijk Homestyle omgebouwd tot uiterst comfortabele winterterras. Het luxe terras is voorzien van een waterdicht schuifbaar Opatex PVC dak en schuifbare transparante glazen windschermen waarmee de gasten bij iedere weersituatie aangenaam kunnen genieten van een uiterst comfortabele terrasbeleving.

Afsluitdijk Wadden Center Friesland <foto Wesdijk-Afsluitdijk>

Het Afsluitdijk Wadden Center biedt een totaalbeleving van Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Door horecabedrijf Eten en Drinken Skom is Wesdijk uitgenodigd voor het realiseren van een winterterras van 33 x 5 meter voorzien van een zesdelige schuifbare terrasoverkapping. Deze is uitgevoerd met transparante vensters, aluminium kozijnen en openslaande deuren. Tijdens het bezoek aan het centrum kunnen de gasten comfortabel genieten op het overdekte terras van het schitterende uitzicht over het IJsselmeer.

Hotel Schimmel / Brasserie 1885 in Woudenberg <Wesdijk-Schimmel>

Hotel Schimmel / Brasserie 1885 is gevestigd in Woudenberg in de provincie Utrecht. Ooit in 1885 begonnen als eenvoudige stationsrestauratie is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een 3 sterren hotel en à la carte restaurant. Bij de renovatie een paar jaar terug monteerde Wesdijk een glazen horeca winterterras van 20 x 6 meter voorzien van geïntegreerde zonwering, volglas schuifwanden en terras windschermen.

Maatwerk advies en inspiratie

Hilbert Wesdijk: ‘Deze praktijkvoorbeelden geven een goed beeld van ons ruime aanbod in vaste- en schuifbare horeca terrasoverkappingen, schuifbare windschermen, glazen schuifwanden en horeca winterterrassen. Wij maken heel graag een afspraak met horecaondernemers om hen een persoonlijk advies te geven over de diverse mogelijkheden. Dat kan op locatie maar natuurlijk ook in onze uitgebreide showroom in Nieuwerkerk in Zeeland. Daar krijgen ze een totaal overzicht van de laatste ontwikkelingen in horeca terrasoverkappingen en zonweringen’.

Voor meer voorbeelden van door Wesdijk Homestyle gerealiseerde horecaprojecten kijkt u even op de website.

www.wesdijkhomestyle.nl