Rubriek: Diversen

Proost helpt horeca-ondernemers gratis bij zoektocht naar personeel

Persoonality, onderdeel van Timing Holding, lanceert Proost. Dit is een gratis wervings- en selectieportaal, speciaal gemaakt voor alle horeca- en recreatiebedrijven die door de coronacrisis en de massale uitstroom van medewerkers met een personeelstekort worden geconfronteerd.

Het moment dat de horeca mag heropenen komt nu echt dichterbij. Vacatures kunnen per direct gratis en zonder aanvullende verplichtingen geplaatst worden op Proost.

Gratis hulp bij de zoektocht naar personeel

Persoonality roept Proost in het leven om de horeca te ondersteunen in deze moeilijke tijd en ze weer te helpen aan goed personeel. De horeca kampt al jaren met een personeelstekort, en naar schatting zijn nog ruim 90.000 horecamedewerkers naar andere sectoren uitgestroomd door de coronacrisis. Ondernemers kunnen hun vacatures gratis plaatsen en beheren op Proost en de binnengekomen sollicitaties makkelijk en snel in behandeling nemen. Proost wordt versterkt door uitzendbureau Timing, dat haar landelijke netwerk inzet om vacatures extra onder de aandacht te brengen. Ook worden de vacatures kosteloos via andere vacaturesites verspreid. Ondernemers kunnen zich aanmelden via www.proostvoordehoreca.nl en kandidaten kunnen alle vacatures vinden op www.proostopjebaan.nl.

Samen de strijd aan

Laurens Meyer, een van de grootste horeca-ondernemers van Nederland met meer dan 40 zaken, ziet ook dat er een serieus probleem is ontstaan door de crisis: “De huidige situatie is dramatisch. We hebben veel personeel moeten laten gaan. Als we nu opengaan, komen we 500 tot 700 man tekort. Het gaat een heel zware periode worden. Ik vind Proost een mooi initiatief. Alle hulp die we kunnen krijgen is van harte welkom.”

www.proostvoordehoreca.nl