Rubriek: Nieuwe Horeca

Restaurant Soirée: Geometrische vormen en culinaire kunstwerken van Tom Pfeijffer

Ooit gebouwd als onderkomen voor een barones. Daarna een boekhandel, museum en uiteindelijk een ruige garage. Maar het historisch pand aan de hoofdstraat in Velp heeft eindelijk haar eindbestemming gevonden: restaurant Soirée opende er recent haar deuren. Volledig ondergedompeld in een geruchtmakende roaring twenties stijl die de gast zowel in het interieur als de kaart terugziet.

Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe restaurant is er niet over één nacht ijs gegaan. Over elk detail is uitvoerig nagedacht. Dat blijkt wel uit de namen die zich hebben verbonden aan Soirée, want achter dit zinderende horecaconcept zitten namelijk een aantal interessante investeerders: doorgewinterde horecaondernemer Herman Hell, een anoniem Quote 500-lid en ervaren zakenman Eric Steenbergen. Zij hebben de handen ineengeslagen met de talentvolle patron cuisinier Tom Pfeijffer en maître Maxime Oldenboom. Het resultaat van deze vruchtbare samenwerking komt nu samen in het flamboyante restaurant Soirée.

Traditionele klassiekers in nieuw jasje

Bij Soirée vindt de gast een kwalitatieve kaart met sterke Franse invloeden. Het indrukwekkende menu ademt de feestelijke jaren ’20 uit het bruisende Parijs. Afgestudeerd aan de prestigieuze Cas Spijkers Academie én met een bak aan ervaring, weet patron cuisinier Tom Pfeijffer de traditionele klassiekers opnieuw uit te vinden. Zo krijgen klassieke gerechten zoals ganzenlever een spannende twist door de toevoeging van een gel van lychee en dadelcake. Maar ondanks de kwalitatieve kaart en het luxueuze voorkomen, wil Soirée toegankelijk zijn voor iedereen. Het uitgebreide menu biedt voldoende opties voor elke gast, of deze nu kiest voor een extravagante avond uit, of een wat ingetogener moment van samenzijn. Voorop staat dat iedereen geniet. “We hechten er veel waarde aan om er voor iedereen te zijn. Of je nu komt voor een klein hapje of een uitgebreid diner met alles erop en eraan. Wij leggen je in de watten en zorgen ervoor dat je met een fijn gevoel de deur uit gaat.” Vertelt marketingmanager Dionne Steenbergen.

www.restaurantsoiree.nl