Rubriek: Inrichting

Uitgekiende horecaschermen

The Social Screen heeft een serie uitgekiende schermen ontwikkeld die tegemoetkomen aan de huidige eisen en wensen voor social distancing. De plexiglas schermen bieden een positieve bijdrage aan de veiligheid en het comfort in horecabedrijven.

Los van de fysieke barrière die een scherm opwerpt, moet men zeker niet voorbijgaan aan de geruststellende effecten. Gasten voelen zich nu eenmaal comfortabeler bij de gedachte dat ze niet in direct contact staan met mensen waarvan ze niet kunnen beoordelen of er een besmettingsrisico bestaat. Vanuit deze gedachte ging The Social Screen de dialoog aan met horecaondernemers om te brainstormen over hoe plexiglas schermen zouden kunnen bijdragen aan het ‘runnen’ van een restaurant in Corona-tijden.

Zo flexibel als de horeca zelf

Elke horecaondernemer zal beamen dat het flexibel kunnen configureren van tafels en tafelschikkingen van groot belang is. Tafels moeten aaneengesloten kunnen worden, uit elkaar geplaatst kunnen worden en, zo nodig, opgedeeld kunnen worden. Schermen moeten deze ‘bewegingen’ eenvoudig kunnen volgen en het liefst zo min mogelijk vloerruimte innemen. Voor een 3-tal veelvoorkomende ‘horeca-problemen’ zijn er oplossingen bedacht.

Restaurant scherm

Verreweg de meest voorkomende situatie in een restaurant is de vierkante tafel die los, of in serie opgesteld wordt. In samenwerking met horecaondernemer Sven Sallearts werd een tekentafelconcept uitgewerkt tot een scherm dat vele voordelen kent. Zo wordt het direct aan de tafel bevestigd met een ophang-beugel en neemt dus geen vloerruimte in beslag. Het scherm is in een handomdraai los te koppelen.  

Het D-Screen biedt een ideale oplossing voor lange tafels. Een gestileerde RVS-tafelklem met plexiglasbeugel stelt de horecaondernemer in staat om op zeer flexibele wijze lange tafels op te delen al naar gelang te groepsgrootte.

www.thesocialscreen.eu