Rubriek: Apparatuur

Wassen en drogen in recordtijd met nieuwste MEIKO vaatwasmachines

Meiko zet met haar nieuwste voorlader vaatwasmachines en glazenspoelmachines M-Clean U nieuwe maatstaven voor snelheid, dampreductie en droogresultaten. De naam is hetzelfde gebleven, maar verder is heel veel nieuw.

“Wij hebben de beproefde technologieën op de testbank gelegd en verder geoptimaliseerd”, aldus dr. ing. Thomas Peukert, hoofd techniek bij MEIKO. Bij het verder ontwikkelen heeft ons designteam zich vooral op drie features geconcentreerd: de energieterugwinning, de installatie voor omgekeerde osmose en het display met de optie Private Label. Het resultaat: “De nieuwe M-iClean U heeft unieke voordelen die gunstig zijn voor alle klantgroepen”, vertelt Bart Jasperse, algemeen directeur van MEIKO Nederland.

Energieterugwinning

De belangrijkste vernieuwing betreft de geïntegreerde energieterugwinning. Een groot rvs oppervlak in combinatie met het toegevoerde koude leidingwater zorgt ervoor dat de wanden van de machine optimaal afkoelen. Het condensatie-effect dat hierdoor ontstaat heeft vele voordelen. Zo wordt met de nieuwe energieterugwinning per wascyclus kostbare tijd bespaard. Daarnaast is de dampproductie met 80% teruggebracht en zorgt ComfortAir voor een beter droogresultaat door de reductie van restvocht en besparing op energie. De hete damp ontsnapt namelijk niet meer uit de machine, maar wordt gebruikt om het koude aanvoerwater te verwarmen.

Het is mogelijk de weergave in het glazen display snel en eenvoudig te personaliseren. Met een eigen logo op het startscherm of met de drie afbeeldingen naar keuze voor de schermbeveiliging. De contactgegevens van de servicepartner kunnen ook worden geïntegreerd en zijn daardoor direct beschikbaar.

www.meiko.nl