Rubriek: Diversen

14% meer vakbezoekers op succesvolle Gastvrij Rotterdam 2019

16.303 vakbezoekers bezochten de 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. Dat is een stijging van maar liefst 14,3% ten opzichte van een jaar geleden. Met ruim 500 exposanten en meer dan 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom alle records gebroken.

Bezoekers konden zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. Ook het aantal vierkante meters beursoppervlakte breidde zich uit naar maar liefst vijf uitverkochte beurshallen en de ruimte werd benut door een grote diversiteit aan leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten.

Themapleinen

Gastvrij Rotterdam presenteerde verschillende themapleinen en een hoogwaardig programma verspreid over drie beursdagen waarin diverse sterrenchefs acte de présence gaven. Ook kende de horecavakbeurs veel finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d’Or, de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels en Het Glazen Kalf. Nieuwe themapleinen dit jaar waren het Horeca Netwerk Meet up Paviljoen, het Cocktails & Beans © Paviljoen en het Vegan Taste Lab.

Robèr Willemsen – Landelijke voorzitter KHN: “Het is voor ons heel belangrijk om partner te zijn van Gastvrij Rotterdam. We zijn een landelijke brancheorganisatie waar alle segmenten van de horeca terugkomen. Die segmenten zie je ook allemaal op Gastvrij Rotterdam. Je ziet heel duidelijk dat deze beurs in de loop der jaren groot is geworden. De standhouders stoppen veel effort in een mooie stand met een goede uitstraling en dat dwingt de organisatie ook af. Het is een kwalitatief hoogwaardige beurs en dat vind ik mooi om te zien.”

‘Gewoon lekker Rotterdams’

Bas Ruts – Directeur Miele Professional & Voorzitter Future Talents: “Dit is de beurs voor horeca in Nederland, ik kom er al jaren. We hebben hier continu publiek, van alle pluimage, van horeca tot hotels. Het ziet er perfect uit, goed verzorgd en gewoon lekker Rotterdams. Wij organiseren elk jaar de wedstrijd Future Talents voor de witte en zwarte brigade van MBO scholieren. Ze laten hun talent zien op het gebied van gastvrijheid, op het gebied van koken en foodpairing. Volgend jaar is het de 10e editie. En om meer aandacht voor deze editie te krijgen hebben we de kick-off op Gastvrij Rotterdam gedaan. Dit jaar staat ook talent in de spotlight op de beurs dus vandaar dat dit perfect aansloot.”

Gastvrij Rotterdam 2020

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 21 tot en met woensdag 23 september 2020 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

www.gastvrij-rotterdam.nl