Rubriek: Food & Drinks

Kombucha lekker en gezond alternatief

Kombucha is gefermenteerde thee en wordt al duizenden jaren gemaakt. Het is een lekker en gezond alternatief voor bier, frisdrank of koffie.

Om kombucha te maken wordt er Scoby (bacteriën en gist) toegevoegd aan thee. In het geval van Mister Kombucha is dat geen gewone thee, maar een biologische kruideninfusie. Daarnaast wordt de lekkere frisdrank gemaakt met biologische, fairtrade rietsuiker en gembersap, citroensap of sinaasappelsap. De voedingsstoffen blijven goed bewaard, want de kombucha wordt niet hoger verwarmd dan 45 graden.

Wesley Kassels: Mister Kombucha

Wesley, de man achter Mister Kombucha, dronk tijdens een wereldreis door Australië en Azië voor het eerst kombucha en raakte in de ban van de frisdrank. “Een gezonde frisdrank die ook nog eens heel lekker is! Ik dacht meteen, dit missen we in Nederland. Bij terugkomst in Nederland besloot ik al heel snel om zelf aan de slag te gaan.” Kassels zette zijn werk als voedingsadviseur, personal trainer en gymleraar op een lager pitje en ging aan de slag om zijn eerste, eigen batch kombucha te maken. Na een kombucha-cursus te hebben gevolgd in Dublin en flink te hehttp://www.misterkombucha.nlbben geëxperimenteerd,  creëerde Kassels de perfecte kombucha op basis van kruidenthee.

Begin 2018 werden de eerste flesjes Mister Kombucha ‘original’ verkocht aan horecazaken in Rotterdam. Inmiddels wordt de drank in meerdere steden verkocht en zijn er drie verschillende smaken: original, ginger & lemon en orange.

www.misterkombucha.nl