Rubriek: Inrichting

4-seizoenenterras wint snel terrein

“Steeds meer horecaondernemers zien de enorme omzetkansen die het investeren in een 4-seizoenenterras van hoge kwaliteit biedt. In de huidige tijd is het hebben van een comfortabele buitenruimte essentieel geworden voor elke horecagelegenheid. Het jaarrond meer omzet kunnen genereren is voor een snel groeiend aantal horecabedrijven gewoon van levensbelang”. Aan het woord is Auke Spaanderman, projectadviseur van PALMO Expert in Horeca Exterieur.

“Of het nu gaat om vrij kleine of hele grote horecaprojecten: Voor ieder horecaterras creëren wij een passende terrasoplossing”, licht Spaanderman toe. “Zeker voor het realiseren van unieke horecaprojecten van hoge kwaliteit is de horecaondernemer bij PALMO aan het juiste adres. Wij zijn een specialist in het begeleiden en neerzetten van complexe projecten. Alles is maatwerk en alles is mogelijk: actief meedenken bij het ontwerpen en realiseren van een oplossing op maat is voor ons de standaard. Maatwerk in elke kleur, maat en vorm zodat de uitstraling van het terras mooi aansluit op die van het interieur en de huisstijl”.

Expert voor al het exterieur

Veel ondernemers kennen PALMO van de overkappingen. Maar inmiddels dekt dat allang de lading niet meer. Spaanderman: ‘Wij zijn uitgegroeid tot een allround ontwerper en inrichter van al het horeca exterieur. Zo levert PALMO ook glazen schuifwanden, om terrasoverkappingen af te sluiten of om scheiding aan te brengen in binnenruimtes, windschermen en terrasverwarming”.

Eenvoudig bedienbaar glazen terrasscherm

Staat uw strandtent, café, hotel of restaurant in de wind? Met de SPICA uit de CORNELS® GLASS serie, nieuw in het assortiment van PALMO, lost u dit eenvoudig op. Dit handmatig bedienbare glazen terrasscherm zorgt voor comfort op elk horecaterras. Met een simpele klik verstelt u het scherm in hoogte. En uiteraard biedt het glas een panoramisch uitzicht. Het vrijstaande model is voorzien van een plantenbak om extra sfeer te creëren op het terras. Ideaal dus voor terrassen aan het water, in de polder of op pleinen. Gaat u voor nog meer luxe? Ook dat kan bij PALMO. Zo biedt men ook een gemotoriseerd windscherm dat op afstand bedienbaar is en voorzien is van ingebouwde ledverlichting.

Lamellen terrasoverkapping is dé trend

“Onze overkapping met PVC vouwdak blijft veel gevraagd maar we zien wel een duidelijke verschuiving naar lamellen terrasoverkappingen. We verwachten dat dit nog verder zal groeien. Overkappingen met lamellen daken zijn dan ook prachtige producten met vele voordelen. Ze zijn ideaal om de zon te weren maar ook om die juist toe te laten. Een bijkomend voordeel is dat lamellen een nieuwe mogelijkheid bieden tot ventileren én dat is zeker in deze tijd ook heel belangrijk”, zegt Spaanderman.   

Corendon Village: Zes geschakelde lamellen overkappingen  

PALMO realiseerde onlangs een uniek project voor het terras van Corendon Village Hotel Amsterdam. Het terras, met uitzicht op de tuin met een Boeiing 747, is voorzien van 6 geschakelde lamellen overkappingen. Het restaurant van het hotel waar de overkapping geplaatst is is rond gebouwd. Dit design is helemaal doorgevoerd in de overkappingen. “Dankzij ons maatwerk was deze uitdaging uitstekend te realiseren en is er een extra (buiten)ruimte van 160 m2 gecreëerd. Hier kunnen gasten in alle weersomstandigheden comfortabel genieten van het buffet met een waanzinnig uitzicht.” Vertelt Auke enthousiast.

Voor dit project is de lamellen overkapping met inschuifbaar dak gekozen. Het dak van deze overkapping kan volledig open. Voor extra comfort zijn de lamellen geïsoleerd en is de overkapping voorzien van heaters. De wanden zijn aan de voorzijde afgesloten met gemotoriseerde verstelbare borstwering. Om ook toegang te verlenen vanuit de tuin zijn glazen deuren geplaatst in de zijwanden. “Een mooi project om eens te bezoeken wanneer u in de buurt van Schiphol bent. En als u er dan toch bent, rijd dan meteen even door naar de showroom van PALMO een aantal kilometer verderop,” nodigt Auke uit.

Beachclub C: ultiem vakantiegevoel

Een project met een terrasoverkapping met vouwdak van lichtdoorlatend PVC doek realiseerde PALMO bij Beachclub C. Deze ligt verscholen in de Noordwijkse Zuidduinen met panoramisch zeezicht. De keuze voor de terrasoverkapping met vouwdak in een platte constructie past helemaal bij de mediterrane uitstraling van deze prachtige Beach club. Dineren bij Beachclub C is alle seizoenen heel comfortabel en sfeervol voor de gasten dankzij deze overkapping. Het vouwdak opent en sluit in segmenten. Zo is het mogelijk om een deel van het terras van schaduw te voorzien en een deel in de zon te houden. Het gehele dak open of sluiten kan natuurlijk ook. En valt er een buitje dan zitten de gasten droog. Dankzij de glazen schuifwanden is het toch aangenaam op het terras wanneer er een frisse bries staat. De heaters kunnen natuurlijk ook aan als de temperatuur daalt. De gemotoriseerde glazen borstwering aan de voorzijde kan uiteraard ook eenvoudig open en dicht worden geschoven. Zo genieten de gasten altijd van het panoramische uitzicht op zee en het ultieme vakantiegevoel. 

www.palmo.nl