Rubriek: Food & Drinks

Alfa weer gekroond tot Beste Pils ter wereld

Alfa Edel Pils is wederom in de prijzen gevallen. Dit keer bij de World Beer Awards. Naast Country Winner op dit internationaal erkende bierfestival, is Alfa Edel Pils nu ook bekroond tot het ‘Beste Pils ter wereld’ in de categorie Classic Pilsener in deze competitie. Een prachtig resultaat van meer dan 150 jaar ambacht, kennis en traditie en een absolute kroon op het werk van de familiebrouwerij uit Limburg. De World Beer Awards is één van de meest prestigieuze biercompetities ter wereld, waar bijna alle bierbrouwerijen aan deelnemen.  

Voor de World Beer Awards worden eerst zogenaamde ‘Country Winners’ geselecteerd en bekendgemaakt. Al deze brouwers vertegenwoordigen hun land in de finale van beste bieren ter wereld. Een onafhankelijk jury van bierkenners en -professionals kiest vervolgens één winnaar die wordt gekroond tot Beste Pils ter wereld. Alfa Edel Pils werd bekroond in de categorie Classic Pilsener, wat staat voor het meest gedronken biertype ter wereld.

Kwaliteit

Alfa Edel Pils overtreft de standaard van pils in smaak en kwaliteit. Het heeft een volle, fris-fruitige en eigenzinnige smaak door onder meer gebruik te maken van haar Alfa’s eigen Meens stamgist voor het gistproces. Daarnaast gebruikt Alfa natuurzuiver bronwater uit eigen bron; zo zuiver dat het rechtstreeks de brouwketel in kan. Dat, gecombineerd met de Alfa-brouwmeesters die elke dag het uitgebalanceerde evenwicht tussen kwalitatief hoogstaand hop en mout bewaken, zorgt voor de unieke frisheid en kwaliteit van het ‘Beste Pils ter wereld’.

www.alfabier.nl