Rubriek: Inrichting

BED BOX Holland-DICOBED verhuist naar groter pand in Uden

BED BOX Holland-DICOBED is onlangs verhuisd naar een hagelnieuw pand in het Brabantse Uden. De firma is gespecialiseerd in houten en gestoffeerde bedden, metalen ledikanten en ruimtebesparende bedden én vouwbedden. Met die laatste productgroep is Dicobed in Nederland marktleider.

Het magazijn in de nieuwe bedrijfshal is ruim 200 m2 groter. Daarnaast is het pand ook nog eens 3,5 meter hoger, waardoor er met hoge stellingen gewerkt kan worden. Verder is ook de showroom 50m2 groter. John Vesters: “We beschikken straks over een warehouse van 1200 m2 en een showroom van 170m2. Alleen al in het magazijn kunnen we ruim 200 pallets meer kwijt”.

Eigen fabricage

In de showroom komt de nieuwste collectie van zo’n 20 tot 25 bedden te staan. De houten bedden worden in een eigen fabriek Bulgarije gefabriceerd. In Turkije werkt men exclusief samen met een fabriek waar de metalen en gestoffeerde bedden worden gemaakt. In Duitsland is Dicobed een kleine vijf jaar geleden een groothandel gestart onder de naam Bed Box International. Dat begint steeds serieuzere vormen aan te nemen.  

Vesters: ‘Met het nieuwe pand hebben we de ruimte om de komende tijd door te groeien. De afgelopen vijf jaren is de omzet jaarlijks met 20 tot 30% toegenomen. De verhuizing komt op het juiste moment. We kunnen onze klanten – de beter slaapwinkels, beddenspeciaalzaken en winkelketens – nu nog beter van dienst zijn”.

www.dicobed.nl