Bedrijf

Van Doorn

Van Doorn servies horeca

In 1935 zijn de grootvader en vader van Jan van Doorn begonnen met de handel in zowel huishoud- als hotelporselein. Dit werd betrokken van twee fabrieken in Maastricht: MOSA en SFINX. Na 1945 kwamen er de twee aardewerkfabrieken BOCH uit België en GIEN uit Frankrijk bij.

In 1980 werd het bedrijf voortgezet door Jan van Doorn als directeur. Vanaf dat moment is men zich meer en meer gaan toeleggen op de horeca. Men ging grote merken als VILLEROY & BOCH, SELTMANN enz verkopen. Een gestage groei was het gevolg. Om tegemoet te komen aan de wensen van de klanten werd gestart met de verkoop van tafelbestekken van o.a. AMEFA, KELTUM en GERO.

In 2010 is J. van Doorn B.V. verhuisd van de Soetendaalseweg te Rotterdam naar de huidige locatie aan de Oppermanstraat te Hoogvliet. In de loop van jaren heeft J. van Doorn B.V. zich uitgebreid tot een horecaleverancier met een groot scala aan artikelen zoals porselein, glaswerk, bestek, klein keukenmateriaal en van asbak tot friteuse en van tostiapparaat tot schoonloopmat. Ook disposables en schoonmaakartikelen maken deel uit van het assortiment.

Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het inbranden van logo’s en vignetten op porselein en glaswerk. Steeds meer reclamebedrijven weten daarvoor de weg naar Van Doorn te vinden. Gezien de grote diversiteit binnen het relatiebestand, heeft het bedrijf naast de grote merken ook een aantal fabrieken om de zg. low-budget klant naar tevredenheid te kunnen bedienen.