Rubriek: Apparatuur

Combisteamers Retigo steeds populairder

De Kopermolen is een 100% servicegerichte specialist op het gebied van grootkeukenapparatuur. Het bedrijf is al ruim een kwart eeuw een echte specialist in het in- en verkopen van horeca- en grootkeukenapparatuur. U kunt in Zaandam terecht voor de aanschaf van zowel nieuwe als gebruikte apparatuur. De laatste tijd ziet men een snel stijgende vraag naar de combisteamers van de Tsjechische fabrikant Retigo. Niet zo gek als je bedenkt dat de prijs zeer scherp, de betrouwbaarheid uitstekend en de kwaliteit meer dan uitstekend is.

Andre de Ruiter, eigenaar van De Kopermolen: ‘Ondernemers van bakkerijen, slagerijen, snackbars en uiteraard horecabedrijven weten de weg naar De Kopermolen al jaren te vinden. ATA en Retigo zijn voor ons belangrijke productlijnen maar ons assortiment is natuurlijk veel breder. Zo leveren wij ook de zeer interessante lijnen koel- en vriescellen van Isark en Matrix en automatische donutmachines van Belshaw. Onze uitgebreide website geeft meer informatie over ons assortiment maar biedt slechts een kleine indruk van de producten die wij kunnen aanbieden. Zo kunnen wij naast onze standaard RVS afzuigkappen ook een afzuiginstallatie naar wens geheel op maat maken.”

100% servicegericht

Alles is er bij De Kopermolen op gericht haar klanten een optimale service te bieden. De Ruiter: ‘Technische storingen aan de apparatuur komen vaak op de meest vervelende momenten. Daarom is het voor onze klanten heel belangrijk te weten dat op elk gewenst moment een servicemonteur met een compleet uitgeruste servicewagen, voorzien van de meest noodzakelijke onderdelen, snel ter plaatse kan zijn. Voor combisteamers is dat helemaal belangrijk. De hele keuken draait vaak om de combisteamer. Als er wat kapot gaat dan moet er direct een oplossing komen. Optimale ondersteuning is zo belangrijk. Overigens moet ik zeggen dat er met onze Retigo combisteamers eigenlijk nooit problemen zijn. De zorg voor de installatie daarvan nemen wij horecaondernemers overigens helemaal uit handen’. 

‘Retigo kwalitatief beter dan alle andere merken’

‘De lijn combisteamers van Retigo is zeer interessant voor de Horeca. De prijs is wel 30 tot 40% lager dan de erkende topmerken. En ik durf rustig te stellen dat de kwaliteit beter is dan die van alle andere merken’. Retigo combisteamers zijn zeer breed toepasbaar voor koken, bakken, braden, stomen en grillen. De apparatuur voldoet aan de strengste hygiënische normen en scoort zeer goed als gaat om zuinig gebruik van energie en water. De bedieningsfuncties zijn zeer eenvoudig te begrijpen: de hele keukenbrigade kan er zo mee uit de voeten. Retigo Vision is de nieuwste generatie combisteamers die de meeste recente technologie bereikbaar maakt voor chefs die als het gaat om de kwaliteit van de maaltijden de lat zeer hoog leggen.

Retigo heeft met vision touch een revolutionair aanraakscherm geïntroduceerd. Het grote scherm met kleuren-display waarborgt een gemakkelijke en probleemloze bediening. Door de unieke productietechnologie kan het scherm de druk van de aanraking registreren. Dit betekent dat het scherm perfect functioneert, zelfs onder de meest ongunstige condities. Met het basisnavigatiescherm kan men snel programma’s selecteren. Alle bedieningsfuncties worden duidelijk gepresenteerd met 3D-pictogrammen in kleur.

Isark en Matrix koel- en vriescellen

Van de Portugese fabrikanten Isark en Matrix levert De Kopermolen een complete lijn hoogwaardige koel- en vriescellen. De paneeldiktes variëren van 85 tot 110 mm. In het Nederlandse klimaat is 85 mm eigenlijk altijd voldoende. De Kopermolen levert de losse cellen inclusief de koel- en vriesinstallaties die snel en eenvoudig zijn te installeren en in te bouwen. De Ruiter: ‘Op het gebied van koeltechniek voldoen wij aan de strengste eisen en zijn STEK gecertificeerd. Onder dit kwaliteitslabel vallen alleen echte specialisten in klimaat- en koudetechniek. STEK staat voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit.’ 

Extra omzetkansen met donuts

De automatische donutmachines van Belshaw bieden ook horeca ondernemers goede kansen op een flink stuk extra omzet. Overigens kan men met deze apparatuur ook Griekse loukoumades en Amerikaanse Hushpuppy’s maken. Andre de Ruiter: ‘Deze machines zijn voor onze klanten een gouden kans om extra omzet te realiseren. Horecabedrijven kunnen zich met de donuts onderscheiden van hun concurrentie en hun gasten een kwalitatief hoogwaardig en origineel product aanbieden. Met de automatische donutmachines van Belshaw Adamatic kunnen tot wel 700 donuts per uur worden geproduceerd. Om een extra stukje beleving te creëren zou dat ook in een open keuken kunnen. De machines zijn zeer eenvoudig te bedienen en doseren zichzelf. Ze plaatsen ook zelf de donuts in het vet en draaien deze halverwege om. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de smaak heel erg goed is. Of het nu gaat om apparatuur voor kleine hoeveelheden of een donut robotmachine: wij kunnen alles volledig voor onze klanten verzorgen. Dus de bestelling, installatie en daarna, voor zover dat überhaupt nodig is, het onderhoud’.

www.de-kopermolen.nl