Rubriek: Inrichting

Contactloze urinoir-spoeltechniek

Om zo’n hoog mogelijk hygiëneniveau te kunnen bieden, moeten urinoirs voor openbare ruimten worden gepland met contactloze spoeling. Viega biedt hiervoor twee verschillende oplossingen: een onzichtbare spoeling en een variant die wordt aangestuurd door de infraroodtechniek.

Bij de variant met onzichtbare spoeling ontbreken bedieningsplaten of afdekplaten. In plaats daarvan registreert een sensor in de urinoirsifon de stromings- en temperatuursverandering die optreden bij het urinoirgebruik. Wordt dit geconstateerd, dan start vervolgens automatisch de spoeling. De techniek hierachter blijft volledig verborgen zodat een optimale hygiëne en reinigingsgemak worden gecombineerd met maximale vandalismebeveiliging.

Spoeling met infraroodtechniek

Dankzij een infrarood-sensor in de bedieningsplaat wordt ook deze spoelvariant contactloos en daarmee uiterst hygiënisch gestart. En pas dan wanneer een persoon tenminste acht seconden binnen het bereik van de infraroodsensor is gebleven. Het sensorbereik en de spoelhoeveelheid en -duur zijn variabel op het verwachte gebruik en de individuele eisen af te stemmen. De infraroodtechniek wordt samen met een bijbehorend Viega Prevista Dry urinoir-element achter de wand weggewerkt. Het enige dat zichtbaar blijft, is een bedieningsplaat met geïntegreerde sensor, die in twee verschillende designs wordt geleverd.

De urinoir-bedieningsplaat Visign for More 200 IR is bijvoorbeeld leverbaar in de uitvoeringen eiken gebeitst hout, zwart glas, wit glas en diverse kunststofvarianten. Deze voegen zich zeer goed naar verschillende interieurs van sanitaire ruimten. In combinatie met de WC-bedieningsplaat Visign for More 200 vormen zij de basis voor stijlvolle interieurontwerpen voor openbare ruimten.

www.viega.nl