Rubriek: Food & Drinks

Eerste editie Gin & Rum Festival op zeven locaties

Van de Piña Colada tot de inmiddels niet meer weg te denken Gin & Tonic: bij de eerste editie van het Gin & Rum Festival draait werkelijk alles om deze twee distillaten. Zeven Nederlandse steden nemen dit jaar deel aan het nieuwe festival en elke locatie wordt omgetoverd tot waar gin & rum paradijs. Bij binnenkomst krijgen fijnproevers een volwaardig proefglas waarmee zij meer dan 100 verschillende soorten gin en rum onbeperkt kunnen proeven bij de stands van bekende en opkomende nieuwe merken. Naast deze proeverijen doen de bezoekers kennis op tijdens inhoudelijke workshops, maken zij eigen cocktails én dansen ze op fijne tunes in de silent disco. Ruik, proef én geniet terwijl je geïnspireerd raakt door de verhalen van gepassioneerde distillateurs en bartenders.

Gin & Rum line-up

Gin is populairder dan ooit en rum is sterk in opmars. Dit was volgens medeorganisator van het Gin & Rum Festival, Rick van Bezooijen, reden genoeg om de spirits dit jaar te ‘mixen’ in de line up van het drankfestival: ‘’Met ons festival trekken we – naast de gin drinker – nu ook een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep aan: de rum drinker. Rum heeft haar stijging in populariteit te danken aan haar veelzijdigheid; denk aan de mix, in cocktails óf juist een glas pure rum met een ijsklontje. We merken dat ook het verhaal achter gin en rum steeds belangrijker wordt. Om die reden zijn er op onze festivals bijzondere lokale – en nichemerken aanwezig die zowel een feestje voor de mond als voor het oog zijn.’’

Bijzondere mix op bijzondere locaties

De eerste editie van het Gin & Rum Festival vindt dit jaar plaats op zeven verschillende locaties in Nederland. De aftrap is dit jaar op zaterdag 21 maart in Scheltema Leiden. Daarna volgen de Koepelgevangenis in Breda (28 maart), de Grote Kerk in Den Haag (18 april), Klokgebouw Eindhoven (9 mei), de Werkspoorkathedraal in Utrecht (6 juni), de Cruise Terminal Rotterdam (4 juli) en der Aa-Kerk Groningen (26 september). Elke locatie heeft een authentiek karakter en ligt gunstig in de stad.  

ginenrumfestival.nl