Rubriek: Food & Drinks

FavorFlav: Tabasco® een van dé Food Influencers 2018

Deze week werd in Restaurant Baut door foodplatform FavorFlav de Top 100 Food Influencers bekend gemaakt. Opvallend was de aanwezigheid van smaakmaker Tabasco® op nummer 65 van de lijst. Het iconische merk dankt zijn vermelding aan de bijdrage die de pepersaus levert aan de veelzijdigheid van de Nederlandse eetcultuur. Dit jaar was het precies 150 jaar geleden dat het eerste flesje Tabasco® geproduceerd werd op Avery Island USA. Sindsdien heeft het recept onveranderlijk wereldwijd een plaats weten te veroveren in de keukens van bijna 200 landen en gebieden.

Dé Lijst

De Top 100 Food Influencers is in het leven geroepen door foodplatform FavorFlav om hulde te brengen aan degenen die in 2018 een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan beter en lekkerder eten in Nederland. De lijst bestaat uit een bonte mix van chefs, foodproducenten, foodondernemers, restaurateurs, foodwriters, merkenbouwers, food start ups én een product: Tabasco® pepersaus. De jury: “Tabasco® is alomtegenwoordig en dat al 150 jaar. Dat werd onder meer gevierd met een enorme party in Londen en een limited edition op basis van mousserende wijnazijn – de ultieme smaakmaker voor je bloody mary. Een iconisch lovers’ brand die behoort tot de favorites van de redactie.”

Dé pepersaus

Het recept en het productieproces van Tabasco® pepersaus zijn anno 2018 onveranderd gebleven. De nazaten van peperboer Edmund McIlhenny maken het pittige goedje nog altijd op basis van drie ingrediënten: peper, zout en azijn. Er zijn maar weinig producten die zo wereldwijd algemeen toepasbaar zijn als Tabasco®: van eenvoudige soep tot ingenieuze cocktail, van lokale hamburger tot exquise oester, de toevoeging van een paar druppeltjes Tabasco® geeft pit aan elk denkbaar gerecht. Zelfs zoete gerechten kunnen worden opgepept met een druppeltje. Waar ook ter wereld, je vindt ‘m in het keukenkastje, in de rugzak, op tafel en achter de bar. Het 150-jaar oude bedrijf maakt overigens een hele lijn van pepersauzen naast de bekende rode: TABASCO® groene saus, TABASCO® Chipotle saus, TABASCO® Habanero saus en sinds kort TABASCO® Scorpion en TABASCO® Diamond Reserve Sauce.

www.tabasco.com