Rubriek: Diversen

Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Na een bijzondere vorige editie werd de 9e editie van Gastvrij Rotterdam dit jaar weer in volle glorie georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Met vijf uitverkochte beurshallen overtrof de organisatie de editie van 2019 en werd het de grootste editie tot nu toe. De drie beursdagen markeerden voor velen het moment van het najaar om elkaar live te ontmoeten in een positief gestemde omgeving. Veel innovaties, nieuwe trends, gelukkige prijswinnaars en vooral heel veel blije gezichten bepaalden de sfeer.

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden zich van 19 t/m 21 september oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen en trends op horecagebied. Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de beursdagen Rotterdam Ahoy, waarmee het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers is verslagen. Gelet op de actuele situatie in de branche met de diverse aanhoudende uitdagingen rondom onder meer het tekort aan personeel in de horeca, was de opkomst boven verwachting.

Robert Melaard, managing director van Gastvrij Rotterdam: “Het is heel mooi om te zien hoe veel mensen weer op de beurs afkwamen, hoe blij iedereen was elkaar te ontmoeten en hoe positief iedereen gebleven is. Het is geweldig dat we van zoveel exposanten wederom het vertrouwen hebben gekregen door hun deelname te bevestigen aan Gastvrij Rotterdam 2022 en dat zoveel vakbezoekers de tijd hebben vrijgemaakt voor een bezoek.”

Founding Partners, branchepartners en programmapartners ook enthousiast

Gastvrij Rotterdam werkt nauw samen met haar Founding Partners, branche- en mediapartners en verschillende programmapartners. Ook zij zijn zeer enthousiast over de sfeer op de beursvloer, het hoge niveau van de bezoekers en het grote aanbod aan food en non-food leveranciers op de stands.

De horecavakbeurs kende vele culinaire wedstrijden en finales, zoals de Young Chef Award, Het Glazen Kalf, de Gaia Green Awards, de Minder Zout Meer Smaak Challenge, het NK en BK Oestersteken, de voorrondes van de HANOS Gouden Koksmuts, de Euro-Toques Cookware Company Restaurantprijs 2022, het Proefschrift Wijnconcours, de Wijnvrouw van het Jaar, PUUR Koken met wild, Good Fish Dish Award en het NK Sabreren.

Nieuwe deelnemers

Jeanette Verdonk van het Nieuwe Nassen: “Het is onze eerste keer: de beurs is overweldigend druk. Mensen komen ook echt om te ontdekken en proeven tijdens onze kookdemo’s. We bereiken in één keer onze doelgroep en zijn constant in gesprek met beursgasten; ik ben zelfs nog niet van de stand weggekomen om de rest van de beursvloer te ontdekken… En ik verbaas me ook over de enorme opkomst qua aantallen. Mooie plek om te zijn en midden in de doelgroep.” En  Joris Zwamborn, Local Craftbeer Agency: “We hebben veel aanloop gehad met goede en kwalitatieve contacten op het nieuwe Craft Beer Center dit jaar. De bezoekers komen uit alle regio’s van Nederland, dus je ontmoet heel veel nieuwe mensen. Men is echt op zoek naar nieuwe producten of leveranciers. De plannen voor volgend jaar? Groter, meer brouwerijen erbij en nog meer bierbeleving.”

Gastvrij Rotterdam 2023

De 10e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 18 tot en met 20 september 2023 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ondernemers en managers in het midden- en hoogsegment horeca.

www.gastvrij-rotterdam.nl