Rubriek: Diversen

Horecamedewerkers met e-learning klaargestoomd voor heropening horeca

Brisker Group en SVH bundelen hun krachten om horecamedewerkers duurzaam inzetbaar te maken. Vanaf nu kunnen bestaande en nieuwe klanten van Brisker gratis gebruik maken van Briskers online opleidingsplatform Academy for Flex. Daarmee krijgen honderden ondernemers, flexkrachten en medewerkers in de horeca toegang tot Horecatalent, het gevarieerde e-learningaanbod van SVH. Horecaondernemers waar Brisker mee samenwerkt investeren zo kosteloos in de vakkennis, vaardigheden en persoonlijke groei van hun flexkrachten en medewerkers.

Academy for Flex bevat honderden gratis online lessen, korte trainingen en cursussen, waarmee flexwerkers aan hun horecavaardigheden en vakkennis werken. Denk aan het volgen van een cursus financiën, frontoffice of goederenontvangst. Horecamedewerkers kunnen zich daarnaast verder specialiseren met trainingen over thee, cocktails of hygiëne en veiligheid. Het trainingsaanbod van Academy for Flex en Horecatalent wordt maandelijks uitgebreid. De online lessen bestaan uit interactieve instructievideo’s en tests die stap voor stap doorlopen kunnen worden. Ondernemers krijgen via Academy for Flex gemakkelijk overzicht in het kennisniveau en vaardigheden van hun bestaande en nieuwe werknemers.

Opfrissen en nieuwe dingen leren

Brisker en SVH willen met deze samenwerking horecaondernemers en flexwerkers helpen klaarstomen voor een leven na de lockdown. Michiel Poppelier, manager Learning & Development van Brisker Group: “Met Academy for Flex kunnen horecamedewerkers hun kennis op peil houden nu er tijdelijk minder werk is. Ze frissen bijvoorbeeld hun kennis op over wijn, koffie of vlees en gevogelte. Daarnaast staan er in Academy for Flex trainingen klaar voor het inwerken van nieuw personeel, denk hierbij aan een cursus gastvrijheid of voedingswensen. Zo is iedereen straks klaar voor de start zodra de horeca weer open gaat.”

Kwaliteitsimpuls voor flexibiliteit

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “De horeca staat klaar om op te starten. Werkgevers hebben een grote behoefte aan nieuwe medewerkers en aan medewerkers in een flexibele schil die getraind en opgeleid zijn. We zijn een flink deel van ons arbeidspotentieel in de sector verloren in deze coronacrisis. Brisker pakt het goed aan door nu al te investeren in de training van hun mensen zodat ze klaar staan voor de herstart. De handige koppeling tussen Academy for Flex en de online leeromgeving Horecatalent van SVH is voor medewerkers ideaal om snel en eenvoudig hun skills te trainen met een persoonlijk ontwikkelingsprogramma.”

Goed voorbereid op toekomst met e-learning

Michiel Poppelier: “Voor ons is het belangrijk ervoor te zorgen dat onze flexkrachten duurzaam inzetbaar zijn en dat er aandacht is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met onze klanten, intermediairs en opdrachtgevers investeren we daarin. Ook als het gaat om het welkom heten, onboarden en (online) inwerken van nieuwe medewerkers zien wij mooie kansen om de online leeromgeving Horecatalent en de content van SVH in te zetten.” 

“We zijn blij dat Brisker investeert in hun mensen en daarmee investeert in de vakbekwaamheid in onze branche. Werkgevers zijn geholpen met goed getrainde flexibel inzetbare medewerkers. Ons gezamenlijke doel is om horecamensen te faciliteren, inspireren en stimuleren verder te leren en door te groeien in hun vak. Met de Academy for Flex hebben we de juiste hulpmiddelen in handen”, aldus Ricardo Eshuis.

www.svh.nl

www.briskergroup.nl