Rubriek: Inrichting

Interieurtrend 20/21: design en hergebruik

De wereld stond even stil. En hoewel weer opgestart, gaat regelmatig de rem er weer op. Tijd om na te denken dus. Wat ons brengt tot “nieuwe trends”, die eigenlijk helemaal niet nieuw zijn, maar anders.

Woorden als “hergebruiken”, “retro”, “herontwikkelen”, “herleven”, worden vaak gebruikt bij deze nieuwe trends. Wat al decennia nodig is gaat nu hopelijk meer handjes en voetjes krijgen: Save the planet. Het gebruik maken van duurzaam materiaal, gerecyclede grondstoffen of hergebruik van bijvoorbeeld meubilair is niet raar meer, maar juist hip en vooruitstrevend.

Veel meer hergebruik

Door hergebruik zijn de scherpe kantjes er af. Dat betekent dat qua kleur het zwart niet zwart is maar donkergrijs, donkerblauw of donkerbruin. Het mooie hiervan is dat de vormen duidelijker worden en niet verdwijnen in de schaduw. Wit is dan ook niet wit, maar lichtgrijs of crème. De kleuren in de interieurs krijgen iets minder contrast en worden vriendelijker. Meubilair kan worden opgeknapt en hergebruikt. Maar ook materialen als Resysta winnen terrein. Dit materiaal voelt aan en ziet er uit als hout, maar is gemaakt van afvalproducten die overblijven bij de rijstproductie. Lange levensduur, onderhoudsvriendelijk én volledig recyclebaar. Ideaal voor het terrasmeubilair. Echt hout en natuurlijke producten blijven natuurlijk altijd in trek. Maar ook hierbij wordt wel rekening gehouden met snelgroeiende boomsoorten. Vaak zijn dit de wat lichter gekleurde houtsoorten, die weer mooi combineren met de kleuren donkerblauw en donkergrijs.

Over de top!

Deze veranderende trends gooien echter echt niet alle voorspellingen van de afgelopen jaren overboord. Nu we “geen kant” meer op kunnen, zijn we meer dan ooit op zoek naar fantasie en romantiek. Kleuren, bloemen, natuur, cultuur, luxe, souvenirs, alles halen we in huis. En dan het liefst echt over de top! Maar wel nog steeds in combinatie met stoere materialen als staal, glas, hout en natuursteen. De contrasten tussen zacht en hard, luxe en stoer zijn zeker nog favoriet.

Polaberry in Rotterdam

Pauline de Schepper van Studio de Bruyn: ‘Met onze opdrachtgever Polaberry zitten we hierin helemaal op één lijn. Met vestigingen in onder andere Beijing, Beiroet en Amsterdam komt in Rotterdam de nieuwste vestiging van deze heerlijke franchiseformule. Chocolate- en fruitlovers kunnen in de nieuwste winkel genieten van heerlijke koffie, sapjes, wijntjes en alles wat bij de chocoladekunstwerkjes lekker is. Het interieur is dus ook heel lekker. Studio de Bruyn inventariseerde eerst wat er nog hergebruikt kon worden van het voorgaande restaurant. Daarna werd het bloemrijke roze zoete concept verder ontwikkeld tot een hip en pittig interieur met talloze bloemen op de flowerwall, gouden banken, roze tafels met gouden randjes, love seats, kleurrijke pittige poefjes en schommels met bloemen. Dit interieur zal ongetwijfeld vaak op social media voorbij gaan komen!’

Ook is Studio de Bruyn druk met het ontwerp van het terras en interieur van een Japans Restaurant in de buurt van Rotterdam. Dit restaurant “op het water” krijgt dan ook een waterthema. Met veel lichteffecten en mooie materialen zal het restaurant van de winter een grote metamorfose ondergaan. Ook hier zullen veel items hergebruikt worden zoals bijvoorbeeld de vloer, tafels en banken. Zelfs de hang- en wandlampen zullen omgebouwd worden tot lantaarns voor in de serre.

Verhage

De vestiging in Gouda van Verhage verhuisde naar het naastgelegen bankgebouw en werd meer dan tweemaal zo groot. Alles werd gestript en van de grond af weer opgebouwd in de huidige stijl van Verhage die door Studio de Bruyn is ontworpen. Het concept van Verhage wordt continue geüpdatet waardoor de huisstijl zich blijft ontwikkelen. Zo worden naast de nieuwe vestigingen ook de oude vestigingen regelmatig gerestyled. De interieurs zijn stoer, industrieel maar gelijker tijd heel natuurlijk en huiselijk. In iedere vestiging zitten verschillende sfeerhoeken waardoor ook de grotere intiem blijven. Verhage is een franchise organisatie die zich steeds blijft ontwikkelen en Studio de Bruyn is er trots op al jaren voor deze opdrachtgever te mogen ontwerpen!

www.studiodebruyn.nl