Rubriek: Inrichting

Interieurtrends 2022

Door Pauline de Schepper, Studio de Bruyn

Hoewel COVID nog niet de wereld uit is kunnen we ons wel weer meer richten op de toekomst. En dat betekent bijvoorbeeld eens goed kijken naar het interieur en terras. 

Concept is alles. En dan natuurlijk vooral geen middelmatigheid. Want dat is nou net niets.

Wil je jouw publiek binnenkrijgen in een markt met zo veel aanbod, dan is het belangrijk te communiceren aan jou doelgroep waar je voor staat. En 10 verschillende doelgroepen proberen aan te spreken gaat dan dus niet werken. Dan wordt het weer middelmatig, veel van hetzelfde, te voorzichtig, net niets.

Terras

Wat het terras betreft geldt precies hetzelfde. Dit moet dezelfde uitstraling en comfort bieden als het interieur. Dit is het zichtbare visitekaartje van de horecazaak. Geef de gast de keuze om actief aan tafel te zitten, comfortabel te loungen of aan hoge tafels gezellig te borrelen, wanneer dat binnen ook mogelijk is.

Juist de variëteit zorgt voor een aantrekkelijk terras. Vooraf een vlekkenplan maken is erg aan te raden bij een wat groter terras. Denk goed na over de maat van bijvoorbeeld de tafelbladen. Passen de borden en schalen daarop, of komt men alleen voor een borrel en wat tapas? Dan kan de tafel wat kleiner. Daarnaast is de keuze van het materiaal essentieel. Wordt het meubilair ‘s winters opgeslagen? Is het dan stapelbaar? Of kan het zomer en winter buiten blijven staan? Kunnen de kussens tegen een regenbui? Of is er een mogelijkheid om de kussens droog weg te leggen? Bij een terrasontwerp komt dus veel meer kijken dan je zou denken!

Toekomst

Behalve dat we aan de toekomst van de winkel denken, denken we tegenwoordig ook gelukkig meer aan de toekomst van de planeet. Veel fabrikanten houden zich bezig met het hergebruik van materialen of met het maken van circulaire producten. Zo wordt er tapijt gemaakt van gebruikte visnetten in combinatie met oude tapijttegels, oude kleding wordt gebruikt voor isolatie of voor hpl tafelbladen. Van petflesjes wordt prachtig meubeltextiel gemaakt voor zowel binnen- en als buitengebruik. En wat te denken van de oude stoelen opknappen en herstofferen? Maar waar te vinden en hoe toe te passen is nog wel een uitdaging als je daar niet dagelijks mee bezig bent.

Kleuren

Deze bewustwording van het klimaat en de planeet zien we ook terug in stijl- en kleurgebruik. De natuur wordt nog steeds veelvuldig binnengehaald. Veel groentinten blijven het interieur verlevendigen. Het oudroze van afgelopen jaar wordt aangevuld met aardetinten als terra en zonnig okergeel. Zowel binnen als op het terras. Koper en goud blijven voor het tikkeltje chique en zorgen dat de gast kan wegdromen naar exotische oorden.

Bij de nieuwe vestiging van Verhage in Breda zien we de terracottakleur van de gebruikte bakstenen terugkomen in de terrazzovloer, de loungebankjes en op het terras. Het geeft een mooie warme en gastvrije sfeer in het stoere interieur. In de Achtertuin in Oosterhout kenmerkt zich natuurlijk door een zonnige tuinsfeer met de grote lichtkoepels waar het licht gefilterd wordt door de hangplanten. De meer dan 120 echte planten staan allemaal in terracottapotten en de gebloemde en gele stoelen laten zelfs op de meest regenachtige dag de zon schijnen In de Achtertuin.

Advies

Veel om aan te denken dus. Heb je advies nodig over hoe je concept goed vorm te geven, waar en met welke materialen en kleuren? Nieuwbouw, verbouw of restylen van interieur of terras? Daarbij denkend aan de toekomst? Studio de Bruyn denkt graag met je mee. 

www.studiodebruyn.nl

instagram: @studiodebruyn