Rubriek: Inrichting

Koksmes als een meteoriet

De nieuwe Meteora-serie van Samura is een fraai staaltje Japanse messenkunst. De keukenmessen zijn afgewerkt met een robuuste meteorietstructuur en daardoor esthetisch erg bijzonder. Samura-messen staan bekend om hun formidabele snij-eigenschappen en worden speciaal gemaakt voor ervaren, ambitieuze koks.

De Meteora-serie bestaat uit vijf messen: een koksmes, vleesmes, office-mes, Nakiri-mes en Santoku-mes. Elk Samura-mes is gemaakt uit één stuk AUS-10 staal dat een ongekende hardheid heeft van 60HRC waardoor je het heel scherp kunt slijpen. De messen worden speciaal onder een hoek van 17 graden convex geslepen, waardoor ze scherper zijn dan de meeste keukenmessen. Omdat het staal zo hard is behoudt het de scherpte ook veel langer. Dankzij de meteorietstructuur heeft het heft ook een uitstekende grip.

Over Samura

Samura is een messenfabrikant die het beste uit twee werelden combineert. Met een team van professionals maakt zij hoogwaardige messen voor ervaren, doorgewinterde en ambitieuze koks. Samura is van mening dat Japanse messen beter snijden doordat ze in verhouding langer scherp blijven dan Europese messen. Daarentegen zijn Europese messen over het algemeen betrouwbaarder en minder onderhoudsgevoelig. Daarom zijn de messen van Samura gemaakt van het beste Japanse en Zweedse staal, gehard tot 58-61 HRC. De bladen hebben een Japanse vorm en lopen vanaf de rug fijn taps toe, wat ze een fantastisch snijvermogen geeft. Samura-messen worden onder een hoek van 17 graden geslepen, waardoor ze scherper zijn dan de traditionele Japanse messen.

www.samuraknives.nl