Rubriek: Diversen

Langdurige samenwerking Horecava met Wine Professional

De Horecava kondigt een langdurige samenwerking aan met Wine Professional, de belangrijkste wijnbeurs van de Benelux. Deze samenwerking versterkt de positie van Horecava als het ultieme platform voor professionals in de hospitality sector.

Tijdens Horecava 2025 organiseert Wine Professional in het Wijntheater een reeks proeverijen onder de naam Taste of Wine Professional, gepresenteerd door vooraanstaande wijnexperts. 

Succes Horecava 2024 voortzetten

Het succes van de proeverijen in het Wijn Theater op Horecava 2024 heeft de basis gelegd voor deze samenwerking. Deze proeverijen, die speciaal gericht waren op de next generation in de hospitality, werden gewaardeerd door de bezoekers. Ze boden waardevolle inzichten en ervaringen, waardoor deelnemers hun kennis en passie voor wijn konden verdiepen.

Wijntheater

In het Wijntheater worden ook de finalewijnen van de jaarlijkse verkiezing Proefschrift Caféwijn van het jaar onthuld. Dit zijn wijnen die geschikt zijn als caféwijn met een horecaprijs van maximaal € 7,50 per fles. Verder biedt het theater plaats aan uiteenlopende proeverijen, presentaties en discussies van serieus niveau, met medewerking van exposanten en producenten van Wine Professional naast andere gastsprekers. 

Focus op jeugd en toekomst

Horecava biedt graag podium, sfeer en de juiste doelgroep om samen met Wine Professional het Wijntheater ook in 2025 tot een succes te maken. De focus ligt net als vorig jaar op jonge, gepassioneerde horecaprofessionals met een serieuze interesse in wijn. “We zijn verheugd om onze samenwerking met Wine Professional verder uit te breiden,” zegt Laura Lock van Horecava. “Het succes van het Wijn Theater afgelopen jaar heeft laten zien hoeveel waarde dit toevoegt aan ons evenement. We kijken ernaar uit om deze ervaring nog verder te verbeteren en te delen met onze bezoekers in 2025.”

www.horecava.nl