Rubriek: Food & Drinks

Melissa Cress aromatische mix van muntsmaak

Koppert Cress lanceert met Melissa Cress een mooie, aromatische mix van muntsmaak. Het heeft, wanneer gekneusd, een subtiele citroengeur die doet denken aan citroen zeste.

Melissa Cress kan worden gebruikt in combinatie met zoete producten zoals schaal- en weekdieren en witte vis, groenten zoals pompoen, zoete aardappel, venkel, citrus & zure appel. He is ook geschikt voor Aziatische gerechten en te combineren met zware smaken zoals lamsvlees, kaas of wild. Melissa Cress is bij uitstek geschikt om smaak en aroma toe te voegen aan (bruisend) water of dranken.

Melissa Cress is de jonge zaailing van Melissa officinalis. De botanische naam Melissa is, vanwege de overvloedige hoeveelheid nectar in de bloemen, afgeleid van het Latijnse woord voor honingbij. De soort is inheems in Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied tot Centraal-Azië̈, maar heeft zich verspreid over de rest van de wereld als een uitheemse soort. Deze plant wordt ook citroenbalsem of meer algemeen balsam-munt genoemd. Het is een meerjarige, kruidachtige plant en maakt deel uit van de muntfamilie. De bladeren van de volgroeide plant hebben een milde citroengeur die lijkt op mint.

benelux.koppertcress.com