Rubriek: Apparatuur

Mibrasa Houtskoolovens superieur in prestaties en veelzijdigheid

HotRes is exclusief distributeur van Mibrasa Houtskoolovens in Nederland. Met behulp van vooruitstrevende technieken en staal van de hoogste kwaliteit fabriceert Mibrasa ovens met een maximale precisie in elk detail. Het resulteert in producten die superieur zijn in prestaties en veelzijdigheid.

De synthese van kwaliteit en ervaring is terug te zien in elk Mibrasa product. De grillapparatuur is namelijk ontworpen en ontwikkeld in nauwe samenspraak met chef-koks om aan al hun professionele eisen te kunnen voldoen. Koken op vuur is diep geworteld in de mediterrane gastronomie. Vanuit het Spaanse Palamós, in het hart van de Costa Brava, wordt de Mibrasa apparatuur geproduceerd voor klanten over de hele wereld. 

Efficiënt en veelzijdig

Een Mibrasa oven is een gesloten barbecue grill. Bij het ontwerp staat gebruikersvriendelijkheid centraal. De luchtstroom kan zeer nauwkeurig worden geregeld en door het rooster verandert de intensiteit van het gloeien. Dit is een uiterst efficiënte manier van bereiden en vermindert de hoeveelheid houtskool in vergelijking met een open grill. Met de Mibrasa houtskoolovens kunnen alle soorten voedsel met behoud van de natuurlijke smaak worden bereid en geserveerd. Het brede aanbod aan hoogwaardige accessoires zorgt ervoor dat de houtskoolovens geheel naar eigen smaak en behoefte aangepast kunnen worden. De ovens zijn leverbaar met een capaciteit van 40 tot 300 couverts.

Draagbare mini-grill

De Mibrasa Hibachi is een draagbare mini-grill van hoogwaardige kwaliteit. Hibachi is een Japanse kookstijl waarbij de ingrediënten worden bereid op een kleine grill. Deze vorm van koken transformeert een gerecht tot een interactieve culinaire ervaring. De Hibachi heeft een elegant en functioneel design en is gemaakt van hetzelfde hoogwaardige staal als de Mibrasa grills. Er kan met de Hibachi zowel op houtskool als op lavasteen gekookt worden.

Open grill

De Parrilla is een open grill van degelijk massief RVS, met de hand gelast en gefabriceerd in de fabriek in Spanje. Eigenlijk is het geïnspireerd door nogal wat culturen: Argentijns, Baskisch en Amerikaans. De grill heeft in hoogte verstelbare roosters die een beetje schuin staan. Dat zorgt ervoor dat via de V-vorm van het rooster de vetten van het gegrilde vlees goed weg kunnen lopen. Dit betekent minder rook, minder walm en een mooiere, cleane grillsmaak. De vuurbodem van de Parrilla is belegt met keramische onderdelen die de warmte lang vasthouden.

Robatayaki

De nieuwe Mibrasa Robatayaki is geïnspireerd op de eeuwenoude Japanse stijl van het Robatayaki koken. De open houtskoolgrill van meerdere lagen en verstelbare hoogtes is geschikt voor een breed scala aan kooktechnieken. Natuurlijk kan men gebruik maken van de grill, Teppanyaki kookplaten of spiesen. Robata grillen is zeer geschikt voor het bereiden van vlees, vis, zeevruchten en groenten.

www.hotres.nl