Rubriek: Apparatuur

Mibrasa Houtskoolovens superieur in prestaties en veelzijdigheid

HotRes is exclusief distributeur van Mibrasa Houtskoolovens in Nederland en toont haar apparatuur op de horecava in stand 03.315 . Met behulp van vooruitstrevende technieken en staal van de hoogste kwaliteit fabriceert Mibrasa ovens met een maximale precisie in elk detail. Het resulteert in producten die superieur zijn in prestaties en veelzijdigheid.

Nieuw is een speciale lijn Mibrasa kleding. Deze exclusieve kledinglijn combineert veiligheid en comfort met stijl. De schorten zijn gemaakt van extra geolied volnerf buffelleer. Bij deze speciale leersoort blijft het oppervlak van de huid volledig intact. Het buffelleer is dus extra stevig en toch zeer flexibel en comfortabel om te dragen. Het is de ideale beschermende stijlvol schort voor elke GrillMaster, chef-kok, BBQ-fan of ambachtsman.

De synthese van kwaliteit en ervaring is terug te zien in elk Mibrasa product. De grillapparatuur is namelijk ontworpen en ontwikkeld in nauwe samenspraak met chef-koks om aan al hun professionele eisen te kunnen voldoen. Koken op vuur is diep geworteld in de mediterrane gastronomie. Vanuit het Spaanse Palamós, in het hart van de Costa Brava, wordt de Mibrasa apparatuur geproduceerd voor klanten over de hele wereld. 

Efficiënt en veelzijdig

Een Mibrasa oven is een gesloten barbecue grill. Bij het ontwerp staat gebruikersvriendelijkheid centraal. De luchtstroom kan zeer nauwkeurig worden geregeld en door het rooster verandert de intensiteit van het gloeien. Dit is een uiterst efficiënte manier van bereiden en vermindert de hoeveelheid houtskool in vergelijking met een open grill. Met de Mibrasa houtskoolovens kunnen alle soorten voedsel met behoud van de natuurlijke smaak worden bereid en geserveerd. Het brede aanbod aan hoogwaardige accessoires zorgt ervoor dat de houtskoolovens geheel naar eigen smaak en behoefte aangepast kunnen worden. De ovens zijn leverbaar met een capaciteit van 40 tot 300 couverts.

Open grill

De Parrilla is een open grill van degelijk massief RVS, met de hand gelast en gefabriceerd in de fabriek in Spanje. Eigenlijk is het geïnspireerd door nogal wat culturen: Argentijns, Baskisch en Amerikaans. De grill heeft in hoogte verstelbare roosters die een beetje schuin staan. Dat zorgt ervoor dat via de V-vorm van het rooster de vetten van het gegrilde vlees goed weg kunnen lopen. Dit betekent minder rook, minder walm en een mooiere, cleane grillsmaak. De vuurbodem van de Parrilla is belegt met keramische onderdelen die de warmte lang vasthouden.

Robatayaki

De nieuwe Mibrasa Robatayaki is geïnspireerd op de eeuwenoude Japanse stijl van het Robatayaki koken. De open houtskoolgrill van meerdere lagen en verstelbare hoogtes is geschikt voor een breed scala aan kooktechnieken. Natuurlijk kan men gebruik maken van de grill, Teppanyaki kookplaten of spiesen. Robata grillen is zeer geschikt voor het bereiden van vlees, vis, zeevruchten en groenten.

www.hotres.nl