Rubriek: Food & Drinks

Gouden Koksmuts voor Restaurant Flore

De HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd vond ook dit jaar weer plaats tijdens Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam. De fanatieke deelnemers kookten de mooiste gerechten met ingrediënten uit een black box. Het winnende team van Restaurant Flore ging niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met de Gouden Koksmuts.

Net zoals in 2020 verzorgde het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, in 2023 de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd. Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op de HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Hotel Restaurant Het Roode Koper*, Restaurant Flore**, Restaurant Moustique en Passy Events. De organisatie heeft Restaurant The Lemon Tree en Restaurant Dorset een Wildcard gegeven.

De opdracht

De teams moesten een amuse en viergangenmenu voor 6 personen maken. Voor de presentatie brachten de koks zelf servies mee. De amuse kon onvoorbereid meegenomen worden en hier zaten geen eisen aan qua ingrediënten. Voor de rest van het menu moesten ingrediënten uit de black box worden gebruikt. Voorgerecht was een visgang, dus vis en schelp- of schaaldieren. In het hoofdgerecht moest het kalfsvlees uit de black box worden gebruikt. Het nagerecht moet de twee producten uit de black box bevatten.

Restaurant Flore** is de winnaar van de Gouden Koksmuts. De winnaars Jasper Panis en Max Risselada wonnen naast de Gouden Koksmuts een gouden medaile, de large Big Green Egg, een Rational iVario, een Wusthof messenset/koffer, een Van Drie cheque voor zevenhonderdenvijftig euro aan kalfsvlees en een Gastronomisch Gilde cheque van duizend euro.