Rubriek: Diversen

Nieuwe KHN-afdeling op Curaçao

Begin augustus zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat ook horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Op 28 juli zetten Robèr Willemsen en Dirk Beljaarts van KHN en Tarzeno Circkens en John Henry Every van de CRA hun handtekening tijdens een bijeenkomst op Curaçao in het bijzijn van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michelle Capriles.

Toerisme belangrijke economische pijler

De samenwerking is geformaliseerd in de nieuwe KHN-afdeling Curaçao, met als doel om samen toe te werken naar een toekomstbestendige horeca. Op Curaçao wordt toerisme als economische pijler steeds belangrijker. Dat stelt nieuwe eisen aan de horeca. Het lidmaatschap van KHN kan een steun in de rug zijn bij de verdere professionalisering. Leden op Curaçao kennen dezelfde rechten en plichten als andere KHN-leden. Alle horecaondernemers op het eiland kunnen lid worden van deze nieuwe afdeling.

De aansluiting bij KHN biedt voor horecaondernemers op Curaçao een ingang tot de diensten van KHN, waaronder antwoord op horeca gerelateerde vragen of een persoonlijk advies, belangenbehartiging en op den duur kortingen bij verschillende horecapartners en informatie over laatste ontwikkelingen en regelgeving in de horecabranche. Met KHN als bindende kracht, zowel hier als op Curaçao, kan KHN ook een rol spelen voor in Nederland gevestigde horecaondernemers die op Curaçao willen ondernemen. Het systeem is hetzelfde en ondernemers kunnen snel schakelen met het lokale bestuur.

www.khn.nl/curacao