Rubriek: Food & Drinks

Nieuwe premium jenevers Rutte: Old Tom Genever & Paradyswyn

Distilleerderij Rutte breidt het productaanbod uit met Rutte Old Tom Genever en Rutte Paradyswyn. 8e generatie meester distillateur Myriam Hendrickx gaf twee historische familierecepten een moderne make-over. Daarmee het wederom de bakens voor innovatief vakmanschap binnen de jenevercategorie verlegt.

Jenever was Hollands nationale drank en de jenevers van Simon Rutte werden beschouwd als de allerbesten. Anno 2018 zet Myriam Hendrickx, 8e generatie meester distillateur, het erfgoed en de traditie van de distilleerderij met grote zorg en respect voort. Gestoeld op een rijke, eeuwenoude historie weet Rutte zich constant te herontdekken door de geslaagde combinatie van vergeten familierecepten én traditioneel ambacht. Rutte’s creatieve gedachtegoed van ambitie en nieuwsgierigheid maken dat de distilleerderij niet alleen trouw blijft aan het verleden, maar vol vertrouwen haar toekomst vormgeeft.

Old Tom Genever

Rutte heeft met Old Tom Genever een brug weten te slaan tussen klassieke jenever en de historische ginstijl Old Tom Gin. Meester distillateur Myriam Hendrickx heeft een spirit met een uniek en uitgesproken karakter gecreëerd. Perfect om puur te nippen en toegankelijk en divers genoeg voor topbartenders en in cocktails.

Paradyswyn

De basis van Paradyswyn is een 100% moutwijnjenever, die jarenlang in alle rust heeft gerijpt op vaten van Amerikaans eikenhout in het gematigde Hollandse klimaat van Rutte’s rijpingskelders in Dordrecht. De gerijpte spirit wordt verrijkt met de beste fruitdistillaten en maceraties uit eigen distilleerderij, waarmee de karaktereigenschappen van traditionele jenever naar een nieuw niveau worden getild. Het resultaat is een unieke en ongekend complexe spirit. De subtiele nuances van de aroma’s van Paradyswyn nemen de neus mee op een ware ontdekkingstocht.

www.rutte.com