Rubriek: Food & Drinks

Ralph Benneker van De Bloemenbeek Winnaar NK Jonge Koks 2019

Ralph Benneker van De Bloemenbeek mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Op 9 januari is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava. Benneker bedankte meteen iedereen die hem tijdens het wedstrijdproces heeft bijgestaan. Met name zijn coach Michel Oude Booijink en De Bloemenbeek, waar hij veel voor het NK in de keuken heeft mogen oefenen.

De slimme, jonge kok maakte telkens per gang, naast de borden voor de jury, ook een bord voor zelfzelf, zodat hij zijn kansen al redelijk goed kon inschatten. “Ik wist dat het lekker ging, maar je weet natuurlijk niet wat de andere kandidaten doen.”

NK Jonge Koks t/m 25 jaar 2019

Voor ambitieuze, jonge koks is dit Nationale Kampioenschap dé manier om hun productkennis, techniek en creativiteit te tonen. De acht deelnemers gingen vol toewijding aan de slag met de bereiding van een amuse en een driegangenmenu, op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers oesters en snoekbaars aan, aangeboden door Jan van As. Daarbij moesten ze kalfslende, kalfszwezerik en kalfshart in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door de VanDrie Group. Tot slot werd verwacht van de jonge koks dat ze de, door HANOS geleverde, tapiocakorrels en pistachepasta in hun dessert gebruiken. De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury, die daarbij uiteraard letten op smaak, maar ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten. De enthousiaste jury over de gerechten van Benneker: “Ralph zorgde voor spannende gerechten en dat zelfs zonder fouten te maken. Al was het eerst nog redelijk nek-aan-nek tussen de nummer 1 en 2, na het dessert was er geen twijfel meer mogelijk over deze winnaar.”

Gastronomisch Gilde

Het NK Jonge Koks t/m 25 jaar wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, in samenwerking met HANOS Internationale Horeca Groothandel en de Horecava /RAI Amsterdam. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in food, drinks en hospitality.

www.gastronomischgilde.nl