Rubriek: Automatisering

Rechtstreeks en commissievrij tafels reserveren in Google met booq

Doorklikken naar de website of Facebook van een restaurant is niet meer nodig. Met booq Tafelreservering kunnen de gasten réchtstreeks vanuit Google een tafel regelen. Hiervoor werkt de commissievrije reserveringssoftware samen met het nieuwe Reserveren met Google. Naast de Google zoekresultaten zien geïnteresseerden realtime de beschikbaarheid van het door hen gezochte restaurant.

Reserveren met Google is een nieuwe dienst van de zoekmachinegigant. Werken restaurants met booq Tafelreservering, dan wordt de speciale Google widget hier direct aan gekoppeld. Reserveringen vanuit Google verschijnen daardoor direct in de planning. Reserveren is alleen mogelijk met een Google account, wat de kans op no-shows aanzienlijk verlaagt.

3-5% meer boekingen

Voor horecagasten is dit systeem nog makkelijker en sneller dan reserveren vanuit de website zelf. Voor ondernemers biedt de nieuwe ontwikkeling een extra groot bereik, verbeterde zichtbaarheid én meer inzicht in hun online kansen. “Op basis van de eerste resultaten en feedback van Google verwachten we dat ondernemers met de combinatie van booq en Google 3 tot 5% meer boekingen ontvangen.”, vertelt Bjorn Nijhuis (operationeel directeur Eijsink). Eijsink heeft deze koppeling voor booq Tafelreservering en Google gerealiseerd met partner eTender.

Commissievrij

Voor het direct reserveren vanuit de zoekmachine rekent booq Tafelreservering geen kosten per couvert. Datzelfde geldt voor reserveringen via websites of Facebookpagina’s: de software is volledig commissievrij.

www.booqtafelreservering.nl

www.eijsink.nl