Rubriek: Food & Drinks

Royal Spelt start 100% biologische bitterballen- en krokettenfabriek  

Royal Spelt heeft dit voorjaar de eerste volledig biologische bitterballen- en krokettenfabriek in Nederland geopend in Nieuwegein. Eigenaren Fabienne Muller en Michael Kapoen zijn deze fabriek gestart om de productie volledig in eigen hand te hebben.

Royal Spelt trekt bouillon van verse groenten en kruiden in plaats van bouillonkorrels of poeder. In de eigen fabriek kan Royal Spelt alle tijd nemen voor het garingsproces van de speltragout (salpicon) en blijft de receptuur een (familie)geheim.

35% meer vraag naar vegetarisch

Met het openen van deze fabriek speelt Royal Spelt in op de toenemende vraag naar duurzame vegetarische snacks in de horeca.  “Wij merken dat horecaondernemers het steeds belangrijker vinden om zich te onderscheiden met hun bittergarnituur en snacks. Steeds vaker kiezen zij voor eerlijke, pure en duurzame producten. Wij besteden bij ons productieproces extra aandacht en tijd aan het trekken van de verse bouillon en het garen van de ragout. Dit ruik en proef je!” aldus Michael Kapoen.

Assortiment

Royal Spelt heeft in Nederland het meest uitgebreide biologische assortiment in bitterballen en kroketten. Dit zijn de huidige smaken groente, groente/parmezaan, jerseykaas, oesterzwam en zeewier. Alle snacks van Royal Spelt zijn SKAL-gecertificeerd. Het bedrijf levert aan de Horeca in heel Nederland.

www.royalspelt.nl