Rubriek: Food & Drinks

Samenwerking Gastronomisch Gilde en Nederlands Kokspanel

Het Gastronomisch Gilde en Het Nederlands Kokspanel, onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, zijn de samenwerking aangegaan. Men gaat informatie met elkaar uitwisselen over de actuele behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitality trends.
Het Gastronomisch Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die samen een enorm expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen. Binnen het Gilde komen allerlei soorten vakmensen in de gastronomie regelmatig bij elkaar om interessante activiteiten en workshops bij te wonen en met elkaar te netwerken. Hierdoor wil de vakvereniging kennis delen en daarmee haar leden inspireren en van elkaar laten leren.

Het Nederlands Kokspanel maakt de mening, het gedrag en wensen van foodprofessionals inzichtelijk. Ze geloven dat vakmensen beter bediend kunnen worden door deze inzichten te delen met leveranciers. Hierdoor kunnen leveranciers innovaties, concepten en promoties beter laten aansluiten op de wensen uit de horecamarkt. Al 20 jaar verzamelt Het Nederlands Kokspanel inzichten en helpt het aanbod van fabrikanten beter af te stemmen op de professionele gebruiker.

Win-win situatie
De samenwerking maakt het voor enthousiaste Gastronomisch Gilde-leden nog eenvoudiger om gratis lid te worden van het professionele panel. Panelleden weten door hun deelname als eerste welke nieuwe producten er op de markt komen. Ze mogen hun mening en wensen delen en hebben (deels) invloed op de productontwikkeling van leveranciers. Ten slotte ontvangen ze natuurlijk de leerzame resultaten van de onderzoeken en tips passend bij het thema van het onderzoek.

www.gastronomischgilde.nl