Rubriek: Inrichting

Satelliet Meubelen viert gouden jubileum

Op 1 april 2021 is het precies 50 jaar geleden dat Satelliet Meubelen begon aan haar missie om gastvrijheid een gezicht te geven in de vorm van inspirerende interieurs. Of zoals ze het zelf graag beschrijven: ‘plekken waar mensen elkaar graag ontmoeten’.

Het begon ooit kleinschalig met het ontwerpen en op ambachtelijke wijze produceren van meubilair voor de horeca. Door jarenlange ervaring en het vertrouwen van veel klanten groeide Satelliet uit tot een autoriteit op het gebied van hospitalitymeubilair.

Gastvrijheid is de sleutel

“In een digitaliserende wereld zoals deze wordt de kwaliteit van het samenzijn en ontmoeten steeds belangrijker. Wij willen met ons meubilair mensen op een gastvrije en aangename wijze samen laten werken en verblijven. Dit zorgt uiteindelijk voor meer productiviteit, plezier en ontspanning; zaken waar we allemaal behoefte aan hebben”, zegt Joris Heijltjes, Managing Director bij Satelliet Meubelen.

Nu, 50 jaar na de oprichting in 1971, viert Satelliet haar gouden jubileum. Het hele jaar krijgt dan ook een speciaal gouden randje als we Heijltjes mogen geloven. “Het mooiste moment is natuurlijk 1 april, als we precies vijftig jaar bestaan, maar het hele jaar zal in het teken staan van ons jubileum. We hebben diverse activiteiten door het jaar heen gepland. Vanzelfsprekend spelen onze showrooms een belangrijke rol in alle festiviteiten.”

Exclusieve stoel

Wat deze activiteiten precies in gaan houden blijft nog even geheim. Maar één ding kan hij niet voor zich houden. “Speciaal voor dit jubileum hebben we een exclusieve stoel ontwikkeld. Deze wordt in een beperkte oplage van 1971 stuks geproduceerd en zal dus echt een limited edition Satelliet Originals stoel zijn. Een mooie en blijvende herinnering aan deze mijlpaal”, zegt Heijltjes met een grote glimlach. De stoel zal op 1 april in de showroom van Breda onthuld worden.

Gerecyclede materialen

Niet alleen het ontwerp en de beperkte oplage maken deze stoel zo bijzonder. De stoel wordt namelijk volledig van gerecyclede materialen gemaakt. Gerecycled aluminium en kunststof om precies te zijn. Dit is overigens niet het eerste model dat Satelliet produceert door gebruik te maken van ‘afgeschreven materialen’. Hier hebben ze zelfs een initiatief aan gekoppeld genaamd SUM – Still Usable Materials. “Vijftig jaar is een mooie periode om op terug te kijken, maar nóg belangrijker is dat we vooruitkijken naar onze toekomst. Daarom is er veel aandacht voor duurzaamheid. SUM is een van de initiatieven waarmee we willen bijdragen aan een duurzamere toekomst”, aldus Joris Heijltjes.

Hoe de stoel er precies uit komt te zien, wordt op de dag zelf ook op de social-mediakanalen van Satelliet onthuld.

www.satelliet.net