Rubriek: Food & Drinks

Sterke groei alcoholvrij bier in dalende biermarkt

De verkoop van alcoholvrij bier is 8,5% gestegen in 2020. Dit houdt in dat nu 1 op de 14 bieren die gedronken wordt alcoholvrij is. De stijging is hiermee zelfs groter dan in 2019 toen we nog nooit van COVID-19 gehoord hadden. 

Dit is een klein lichtpuntje voor de brouwers in een jaar waarin de totale verkoop van bier met 14% daalde. De verkoop van alcoholvrij bier steeg ondanks dat de horeca een groot gedeelte van 2020 gesloten was. De stijging komt dan ook volledig voort uit het feit dat de consument vaker thuis geniet van een alcoholvrij bier.

Genieten kan ook zonder alcohol

Lucie Wigboldus van de Vereniging Nederlandse Brouwers vindt dit een mooie opsteker voor de brouwers: “Steeds meer mensen ontdekken dat alcoholvrij bier ook een fijne drank is om gezellige en verantwoorde momenten mee te beleven. Zelfs als door de COVID-maatregelen dit alleen in kleine groepjes kan. Daar zijn we natuurlijk heel tevreden over. Onze brouwers maken bier om mensen te laten genieten en fijne momenten te bezorgen. Dit kan met, maar zeker ook zonder alcohol.”

Er is het afgelopen jaar door de brouwers veel energie gestoken in de ontwikkeling van alcoholvrij bier. In 2020 zijn er nog meer varianten alcoholvrij bier bijgekomen, zodat de consument meer keuze heeft. De toename in alcoholvrijbier wordt voor een groot deel veroorzaakt door de stijging van alcoholvrij speciaalbier. De verkoop daarvan steeg met 65,9%.

www.nederlandsebrouwers.nl