Rubriek: Inrichting

Trend: design & personeel

“Kijk mij eens! Ik werk in een hele coole omgeving. Wie wil hier nu niet werken?”, dat is de boodschap die werkgevers graag gegeven zien worden op sociale media. Het personeel dat via selfies collega’s werft. Mooier kan het niet. Dat is ook de reden waarom Flair & Quality bij Studio de Bruyn aanklopte voor de inrichting van hun nieuwe kantoor op toplocatie aan de Rotterdamse Maas met uitzicht van Erasmusbrug tot Willemsbrug.

Maar voor het uitzicht komt het personeel niet. “Daarom graag een gaaf en knallend instagrammable interieur”.  Dat was de opdracht en dat is zeker gelukt. Paulien de Schepper: ‘De omgeving van de werkplekken is rustig, comfortabel met hier en daar een knipoog. De lunchruimte is knallend, vrolijk gekleurd, met verschillende zitsensaties en gimmicks. De babbelende mondjes op de wandbekleding zijn een link naar het karakter van Flair & Quality, een callcenter met alleen groene opdrachten. Hier wordt heel wat afgebabbeld’.

By Ami Chapter Two

‘Ook in de horeca horen wij van onze opdrachtgevers dat wanneer hun restaurant, club of casino er (weer) goed uitziet na een verbouwing of restyling dat dit zeker een positief effect heeft op het aanbod van personeel. Zo hebben we net de opening gehad van het zinnenprikkelende restaurant By Ami Chapter Two in Den Haag. Buiten dat het een feestje was om samen te werken met een creatief team waaronder Jeroen van de Wier en Maurice Zomers, is het ook zeer bijzonder om van onze opdrachtgever carte blanche te krijgen. De gasten zijn druk in de weer met selfies en het vastleggen van alle kleurrijke en bijzondere hoekjes. En als bonus de fotogeniek vormgevende gerechten. Deze positieve verwondering van de gasten geeft ook zeker een positieve feedback op het personeel. En volgens onze opdrachtgever Ahmed heeft hij zelden last van personeelstekort. Want wie wil hier nu niet werken!’.

Rozerie Barneveld

Soms moet je keihard knallen en soms alleen maar knallen. Voor De Rozerie in Barneveld was dat de opdracht. Men wilde enerzijds de allergaafste, mooiste en coolste lunchroom van Barneveld. En anderzijds was de opdracht om dit te doen op een niet-prikkelende manier. De Rozerie is een bijzondere lunchroom. De medewerkers hebben een verstandelijke beperking en de Rozerie is voor hen een leerwerkplek. De dagbesteding van de Rozelaar begon 20 jaar geleden met een lunchroom. In de nieuwe locatie was genoeg ruimte om ook de bakkerij ‘Taart & Zoet’ bij de lunchroom te voegen. Zowel keuken, spoelkeuken, bakkerij en counter zijn ruim opgezet. Overzichtelijk en makkelijk toegankelijk voor het personeel en de begeleiders met een open karakter voor de gasten. Maar ook wat prikkelarme werkplekken voor de mensen die daar behoefte aan hebben. De personeelskantine is eveneens ruim en prikkelarm om zonodig rust te creëren voor het personeel.

De gasten kunnen verschillende zitsensaties ervaren. Relaxen in de “etalage”, variabel op de stoelen bij de ramen, rust op de lange bank onder de kunstige foto expositie, vrolijk en gezellig aan de roze ronde tafel, fris en licht in de serre bij de kinderhoek en met zicht op de bakkerij of met een groep wat apart op de entresol of daar knus bij de haard. En bijna alle plekken zijn rolstoel toegankelijk voor zowel de gasten als het personeel. 

Studio de Bruyn Projekt & Interieurarchitektuur kijkt graag met je mee naar jouw interieur om te zien hoe we dat kunnen nieuwbouwen, verbouwen of restylen.

www.studiodebruyn.nl